Aro Sainz de la Maza, Núria Cadenes i John Connolly guanyen els premis de novel·la de la 8a edició de VLC Negra

Guardar

fotonoticia_20201115102616_1920
fotonoticia_20201115102616_1920

'Dócil', d'Aro Sainz de la Maza (Destino), 'Guillem', de Núria Cadenes (Amsterdam) i 'El frío de la muerte', de John Conolly (Tusquets) són els guanyadors de les categories Millor Novel·la, Millor Novel.la i Best Novel, respectivament, dels premis de la vuitena edició del festival VLC Negra. Els guanyadors han estat elegits a través de les votacions que els seguidors del festival han emés a través de la web.

'Dócil' és el tercer lliurament de la sèrie de l'inspector dels Mossos d'Esquadra Milo Malart, després de 'El verdugo de Gaudí' i 'Ángulo muerto'. Per part seua, 'Guillem' és una novel·la de fets sobre un assassinat polític que "va commocionar a la societat valenciana", ha informat l'organització en un comunicat.

En la novel·la, Núria Cadenes, amb un estil "depurat i contingut", s'ha immers en el sumari del cas, en els diaris de l'època, en els records de la família i amics de Guillem i fins i tot en el seu propi passat per a "mesurar la distància que hi ha entre la paraula injustícia i la paraula dignitat".

'El frío de la muerte' és el setzé lliurament del detectiu Charlie Parker, saga amb la qual l'escriptor britànic Charlie Parker (Dublín, 1968) ha conquistat el cor de milions de lectors.

La vuitena edició del festival VLC Negra ha estat "radicalment diferent de totes les anteriors". L'organització es va veure obligada a ajornar el festival en les dates en què se celebra habitualment -primera quinzena de maig- després del confinament decretat a principis del passat mes de març a causa de la COVID-19.

La pandèmia va ocasionar la invalidació del programa, que ja estava "pràcticament tancat". Va ser llavors quan els organitzadors van decidir posar en marxa #VLCNegraEnCasa, una edició online que es va celebrar durant tot el mes d'abril amb l'objectiu d'"oferir una proposta cultural per al confinament", que va incloure directes amb els autors nominats, tallers d'escriptura, clubs de lectura, testimoniatges d'autors confinats i clubs de lectura, entre altres activitats.

Després de la fi del confinament, els organitzadors no van renunciar a celebrar la vuitena edició, que finalment s'ha substanciat entre el 6 i el 14 de novembre, en la doble modalitat presencial i online.

Al voltant de 800 persones han assistit als esdeveniments, celebrats sota estrictes mesures de seguretat per a evitar possibles contagis. A més, prop de 2.000 persones han seguit les activitats del festival a través dels streamings emesos a través del canal de YouTube, una eina que s'ha estrenat durant la present edició i que es continuarà utilitzant en les pròximes.

El director de VLC Negra, Jordi Llobregat, ha mostrat la seua "satisfacció" per haver pogut celebrar la trentena de trobades programades per al festival, que s'han desenvolupat a l'Espai Ribes del Parc Central, en FNAC, així com en diferents seus de la xarxa de Biblioteques de l'Ajuntament de València i en diversos centres escolars.

"Estem molt orgullosos d'haver tirat endavant aquesta edició de resistència, en la qual el més important ha estat poder celebrar tots els actes programats sense haver de cancel·lar cap d'ells en un moment especialment delicat de la segona ona de la pandèmia", ha assegurat.

Llobregat ha subratllat l'"alt grau de compromís" de la trentena d'autors que han participat, molts dels quals han viatjat fins a València des de diferents punts de la geografia espanyola. "Tots ells han mostrat la seua satisfacció per contribuir a la celebració d'aquesta edició contra vent i pandèmia i han agraït al festival la seua determinació per seguir endavant", ha celebrat el responsable.

Finalment, Llobregat ha felicitat els tres guanyadors dels premis de novel·la de la present edició, que "s'han alçat amb aquests guardons amb tot mereixement i gràcies al suport dels seus lectors".

Arxivat a:

Destacats