25n
25N
25N

Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent marquen récord de participació

En total s’han presentat 80 treballs, 50 més que l’anterior edició

Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent marquen récord de participació
20/04/2021 -

Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent han tancat el termini de presentació de treballs amb la participació més alta de les seues 26 edicions. En total s’han presentat 80 treballs, 54 de narrativa i 26 de poesia, enfront dels 34 propostes que van participar la darrera edició. A causa de la COVID-19, l’enviament de treballs s’ha realitzat íntegrament per mitjans telemàtics.

Els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, amb una ferma trajectòria que enguany arriba a la vint-i-sisena edició, són una prova destacada de l’aposta de l’Ajuntament de Carcaixent pels joves escriptors i escriptores. Una aposta consolidada per la joventut i per la literatura que tracta de descobrir i motivar nous talents literaris, a més de convidar la joventut a expressar-se tant en narrativa com en poesia.

Pasqual Pastor Boqueta, regidor de Cultura, s’ha mostrat molt satisfet per la gran acollida que ha tingut aquesta edició «el nombre de treballs presentats ens indica no solament que les i els joves tenen molt a dir, sinó que tenen moltes ganes de fer-ho i és per això que les administracions hem de seguir afavorint els canals i incentivant perquè ho facen».

El certamen compta amb dues modalitats: el Premi Soleriestruch de Narrativa Curta i el Premi Arminyana i Canut de Poesia. En ambdues, podien participar les persones menors de 20 anys que cursen el segon cicle d’ESO, cicles formatius de graus mitjà i superior, i batxillerat de la Comunitat Valenciana.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc a l’exterior de la Biblioteca el pròxim 27 de maig a les 19:00 hores. Les persones guardonades amb els primers premis de cada modalitat rebran 450 €; les dels segons premis, 250 €; i les finalistes rebran, cadascuna, un lot de llibres valorat en 150 €. A més, les obres premiades, juntament amb les finalistes, seran publicades en un volum col·lectiu, que arreplegarà les edicions dels premis literaris de 2020 i 2021 dins la col·lecció «Lletra nova».

El jurat dels XXVI Premis Literaris Ciutat de Carcaixent està format pel regidor de Cultura o una persona representant, que el presidirà, quatre persones representants del sector educatiu, un/a autor/a de prestigi, un/a representant de Bromera i un/a bibliotecari/a.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =