25n
25N
25N

Joan Ribó participa en la 38 edició dels premis Llibertat d’Expressió de la Unió de Periodistes Valencians

stockphoto.com/AndresGarciaM

Joan Ribó participa en la 38 edició dels premis Llibertat d’Expressió de la Unió de Periodistes Valencians
03/05/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat en el lliurament de la 38 edició dels premis Llibertat d’Expressió, atorgats per la Unió de Periodistes Valencians durant aquesta vesprada amb motiu del Dia Mundial de la Llibertat de Premsa. Els premiats han sigut els periodistes d’El Diario de Mallorca, les delegacions balears de les agències de notícies Europa Press i EFE i, a títol pòstum, el periodista saudita assassinat a l’ambaixada del seu país a Istanbul, Jamal Khashoggi.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat «el seriós compromís de l’Ajuntament de València amb la defensa de la llibertat d’expressió, ja que suposa un fet fonamental per a viure en una societat justa, democràtica i oberta». «Totes les persones tenen dret a buscar, rebre i compartir informació i idees a través de qualsevol mitjà de difusió sense que es limiten les seues llibertats», hi ha afegit.

«El periodisme té la funció fonamental de sostenir l’ecosistema democràtic», ha explicat Joan Ribó, qui ha apuntat que «aquests premis serveixen per a visibilitzar i conscienciar sobre les injustícies que viuen els i les periodistes, perseguits i fins i tot assassinats pel treball que exerceixen i per la seua manera de pensar».

En aquesta edició, la Unió de Periodistes Valencians ha entregat els premis Llibertat d’Expressió als periodistes d’El Diario de Mallorca i a les delegacions balears de les agències de notícies Europa Press i EFE, «a qui la policia va requisar els mòbils personals, la documentació i els ordinadors amb informació sobre el cas Cursach».

«Este premi serveix per a visibilitzar aquest flagrant atac a la professió i per a recordar que el secret professional és un dret dels i de les periodistes que els empara davant els requeriments de tercers i també a la font que subministra la informació», apunta l’organització.

Així mateix, també ha sigut premiat, a títol pòstum, el periodista saudita assassinat a l’ambaixada del seu país a Istanbul, Jamal Khashoggi. «Este guardó reconeix la tasca d’aquells i aquelles periodistes que no poden informar lliurement als seus països, que són perseguits, empresonats i assassinats per les autoritats que critiquen en els seus articles», explica la Unió de Periodistes Valencians. Els premis s’han entregat hui amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Llibertat de Premsa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =

museo prehistoria
museo prehistoria