25n
25N
25N

Lliurats els premis del XII concurs de microrelats Tirantianes de Gandia

Lliurats els premis del XII concurs de microrelats Tirantianes de Gandia
25/11/2019 -

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha participat aquest matí en l’entrega de premis del XII concurs de microrelats organitzat per l’associació cultural Tirantianes, amb la col·laboració de l’Ampa de l’IES Tirant lo Blanc, la Societat Literària Saforíssims i l’Àrea d’Igualtat, diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament. Un certamen on es premia els millors textos de temàtica sobre igualtat, diversitat i identitat de gènere realitzats per alumnes de batxillerat i cicles formatius.

En el lliurament de premis han estat presents la directora de l’IES Tirant lo Blanch de Gandia i regidora de l’Ajuntament de Gandia, Carmen Fuster; la regidora responsable en matèria d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro; mestres i alumnes de l’IES Tirant lo Blanch de Gandia; Vicenta Llorca, de l’Associació Saforíssims; així com altres representants del govern de Gandia i de l’Associació Tirantianes.

Diana Morant ha destacat que aquest tipus d’iniciatives són “necessàries i imprescindibles si volem un món millor on les dones siguen lliures. També volem i necessitem homes amb la suficient valentia per a acceptar i voler conviure amb aquestes dones”.”Cap home és més fort, més atractiu o té més personalitat per tractar malament a les dones. És just el contrari. Els homes masclistes són més insegurs, més covards, més injustos, més febles… Necessiten rebaixar a la dona per a ells sentir-se importants. Necessiten controlar-les. Els espanta que les dones siguem lliures”.

“Un home fort i segur de si mateix és aquell que respecte a les dones o no s’acovardeix davant l’èxit de les dones que l’envolten. Aquests són els homes valents i forts de veritat. Els que no s’espanten per canviar les actituds i pensaments que la societat masclista els ha marcat i que fan un pas endavant per conéixer més i millor a les seues companyes”.

Morant s’ha reafirmat en el compromís de continuar combatent “les estructures de poder que perpetuen o no fan res davant el masclisme i la violència de gènere. Aquesta lluita l’hem de fer des de les institucions públiques, el carrer, les escoles, els mitjans de comunicació, l’empresa, les famílies, el món de les idees”, i ha afegit que “hem de treballar per una societat més justa i igualitària. La responsabilitat i la solidaritat han de ser habituals per al conjunt d’homes i dones”.

L’alcaldessa finalitzà la seua intervenció destacant que “propostes com la vostra, en la qual participen xics i xiques joves, serveixen per a vacunar-nos de la malaltia masclista. A l’institut Tirant lo Blanc, sou uns grans metges i metgesses feministes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 2 =