Els Premis Celia Amorós es consoliden amb una tercera edició en la seua lluita contra la violència de gènere

La Fe de València, l'associació Alanna, l'Ajuntament de Picassent i Julia Sevilla, els guardonats de 2018

Guardar

premios_celia_amoros
premios_celia_amoros

Els Premis Celia Amorós de la Diputació de València han aconseguit enguany la seua tercera edició dins del seu objectiu de reconéixer el treball de persones i col·lectius que lluiten contra la violència masclista. Els premiats de 2018 són la comissió per a la sensibilització contra la violència de gènere de l'Hospital La Fe de València, l'associació Alanna, l'Ajuntament de Picassenti Julia Sevilla.

En l'acte de lliurament celebrat aquest dijous en el Saló de Reines de la Diputació, el president de la corporació provincial, Toni Gaspar, ha reconegut la consolidació d'uns premis que han aconseguit "un gran prestigi en tan sols tres edicions". També ha posat en valor al moviment feminista: "Amb el seu inconformisme com a millor arma, ha aconseguit protagonitzar una autèntica revolució social en la lluita dels drets socials de les dones", informa la Diputació en un comunicat.

Sota aquest prisma, la titular d'Igualtat, Isabel García, ha llançat un missatge d'optimisme en recordar que "encara que queda molt per fer, l'impuls que ha rebut la violència de gènere amb el pacte impulsat pel nou Govern permet veure una mica de llum". De cara al futur, ha demanat "unitat per a seguir treballant contra totes les arestes del patriarcat: la prostitució, els ventres de lloguer i les violències masclistes".

En la tercera edició dels Celia Amorós, la comissió d'expertes d'Igualtat de la Diputació ha seleccionat el de l'Hospital La Fe com a millor projecte de sensibilització, la implicació de Picassent i Alanna en les categories d'ajuntaments i associacions i la labor de Julia Sevilla, la primera dona professora titular en Dret Constitucional a Espanya i primera lletrada en les Corts.

El reconeixement a la Fe de València arriba a través d'una comissió creada a iniciativa del mateix personal del centre, un òrgan integrat per professionals de diferents àmbits, com la docència o l'assistència sanitària, amb l'objectiu de formar i sensibilitzar al personal per a la detecció de possibles casos de violència de gènere.

L'associació Alanna porta 16 anys contribuint al desenvolupament d'una societat inclusiva, sostenible i igualitària, mitjançant programes locals que afavoreixen la inclusió dels col·lectius més vulnerables, principalment dones, menors i famílies, i col·laboració amb el teixit social, polític i empresarial en la lluita contra l'exclusió.

Per la seua banda, Julia Sevilla va ser la primera dona professora titular en Dret Constitucional a Espanya, la primera lletrada en Les Corts i adjunta al Síndic de Greuges. Dins de la seua participació en la societat civil ha col·laborat, entre altres, amb la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat i l'Associació Valenciana de Juristes Demòcrates, i és precursora en l'acadèmia espanyola dels estudis constitucionalistes amb perspectiva de gènere.

També ha sigut premiat el municipi de Picassent, que va iniciar les seues polítiques d'igualtat en 1989 amb motiu de la commemoració del 8 de març. En l'actualitat, la localitat compta amb un grup de teràpia i creixement personal i emprén campanyes de sensibilització amb una gran difusió en els espais públics, els comerços municipals, la web municipal i les xarxes socials, a més de coordinar les accions de totes les àrees de gestió del consistori sobre la base de la igualtat.

Destacats