25n
25N
25N

Se celebren els primers Premis Carles Santos de la Música Valenciana

La gala tindrà lloc en el Teatre Principal de Castelló el pròxim 8 de novembre, en una cerimònia que servirà també d’homenatge al compositor vinarossenc Carles Santos

Se celebren els primers Premis Carles Santos de la Música Valenciana

La Generalitat organitza per primera vegada els Premis Carles Santos de la Música Valenciana, que reconeixerà als grups i solistes valencians més destacats de l’últim any i atorgarà un premi d’honor a Vicent Torrent, un dels fundadors del grup Al Tall.

Els guardons van ser presentats a l’octubre pel conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, en el Teatre Principal de Castelló, lloc on se celebrarà la seua gala aquest pròxim dijous.

Segons el conseller, aquest reconeixement al sector musical per part de la Generalitat era “necessari, i molt, per potenciar als artistes i a la indústria musical valenciana, per contribuir a augmentar els públics i perquè la societat conega la tasca que el sector duu a terme des de fa dècades i que fins fa uns anys no tenia el suport institucional“.

Els guardons s’articulen a més, tal com diu el seu nom, per brindar un homenatge a l’artista vinarossenc Carles Santos, qui va faltar al desembre de l’any passat deixant tot un llegat no només en la música, sinó també en la fotografia, el cinema, l’escriptura o l’escultura. Marc Albella, conseller de Cultura de l’Ajuntament de Vinaròs, ha reafirmat el suport de la localitat a aquesta iniciativa: “estem molt contents de poder celebrar aquesta primera edició dels Premis Carles Santos, que comptarà amb una escenografia on els pianos seran els principals protagonistes visuals i on es podrà gaudir d’actuacions musicals de gran diversitat d’estils”.

A més, aquest any es distingirà el compositor i lletrista Vicent Torrent amb el Premi d’Honor, al que el conseller Marzà ha definit com “un referent en la recuperació del patrimoni musical valencià”. Fundador del grup Al Tall, juntament amb Manolo Miralles i Miquel Gil, el torrentí ha acostat la música d’arrel valenciana a diverses generacions durant més de quaranta anys i amb gairebé una vintena de discos.

Categories i nominacions

Els Premis de la Música Valenciana tenen un total de 16 categories, i les nominacions han estat triades per la comissió de representants de les associacions professionals de la música que conformen la Taula de la Cultura Valenciana (MECUV). Un jurat compost per dotze membres del món de la música i els mitjans de comunicació serà l’encarregat de seleccionar als guanyadors d’entre els finalistes.

Entre les formacions que opten a més premis destaquen Auxili (a Millor disc de fusió, mestissatge i urbana, Millor cançó i Millor vídeo musical), la Capella de Ministrers (en les categories de Millor disc de recuperació de patrimoni musical, Millor disc de música d’arrel i Millor gira) i La Raíz (a Millor disc de rock i Millor gira). Altres músics que completen la llista de candidats en les diverses categories dels premis són Els Jóvens, Andreu Valor, Pau Alabajos, Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Ahmed Touzani, La Habitación Roja, Carles Pastor i Carles Dénia, entre altres.

Una gala en format musical i televisada

La gala, organitzada pel director artístic Rafa Piqueras, estarà notablement influenciada per la seua retransmissió en televisió. Així ho ha explicat el realitzador de L’Estudi d’À Punt, afegint que l’esdeveniment es presentarà com si fos un “musical” on hi haurà nombrosos moments que evoquen a aquesta disciplina. La cerimònia comptarà amb quatre grans actuacions de grups que, en aquest cas, no hauran estat nominats, i serà presentada per Mireia Pérez i Vicent Colonques, conductors de L’Estudi. El programa començarà a partir de les 22.00h d’aquest dijous.

Pel que fa a l’escenografia, el gran símbol de Santos (el piano) no desapareixerà a l’ull de ningú, i fins i tot les estàtues de bronze que es lliuraran als guanyadors seran una reproducció fidel de la coneguda intervenció de l’artista El piano que escolta, elaborades per l’escultor Jaume Espí.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 19 =

art en blanc
ruta del grial massamagrell