25n
25N
25N

Els Premis Caliu reconeixeran la igualtat i la inclusió a les Falles

Els Premis Caliu reconeixeran la igualtat i la inclusió a les Falles
06/11/2019 -

L’Ajuntament de València, a través de la regidoria d’Igualtat, dirigida per Lucía Beamud, donarà per tercer any consecutiu uns premis fallers per a reconéixer el treball d’igualtat i inclusió en les Falles de València. La tercera edició dels Premis Caliu està dotada amb 14.000 euros, i es poden presentar tant els monuments grans com els infantils.

“Les Falles tenen un gran potencial per vehicular i per fer partícip a tota la ciutat dels valors d’igualtat, diversitat i convivència que volem promoure i visibilitzar des de l’Ajuntament”, ha exposat la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives Lucía Beamud. La convocatòria busca fomentar la creació de nous projectes que, pels seus elements, tractament dels temes i materials, tinguen un concepte igualitari i divers, i contribuïsquen amb això a la superació de barreres i estereotips.

Es tracta d’escenificar el principi d’igualtat de tracte i no discriminació per motiu de sexe, d’orientació sexual, identitat de gènere, ètnia, cultura, procedència, religió, creença, situació de pobresa, diversitat funcional o qualsevol altra causa, “contribuint a la prevenció de la intolerància, l’odi o qualsevol forma de discriminació”, ha destacat Beamud.
Per la seua part, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha assenyalat que “amb aquesta iniciativa es reconeix el treball de les Falles que, amb la seua sàtira, cremen les discriminacions, les fòbies i les injustícies”. “Cal fer un esment especial a les falles infantils que en aquest sentit són una inversió pedagògica de futur”, ha afegit.

PALMARÉS I JURAT

Tant per als monuments grans com per als infantils, el primer premi tindrà una dotació de 3.000 euros; el segon, de 2.000 euros; el tercer, de 1.000 euros, i el quart i el cinqué de 500 euros, a més del corresponent estendard. El jurat del premi estarà presidit per la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Lucía Beamud i, a banda, estarà format per quatre vocals. La composició del jurat serà paritària entre dones i homes. Es buscarà professionals amb experiència en l’àmbit de la defensa de la igualtat i la diversitat de la societat valenciana, així com de l’àmbit de les falles.

La decisió del jurat, que es reunirà el 16 de març de 2020, constarà en una acta i el seu veredicte serà inapel·lable. El nom del premi procedeix d’una paraula valenciana de l’himne faller, i les seues tres accepcions “reflecteixen perfectament el significat dels premis”, segons Beamud.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 1 =