caixa popular

Els Premis Caliu reconeixeran el treball d'igualtat i inclusió a les Falles

Els Premis Caliu reconeixeran el treball d'igualtat i inclusió a les Falles
03/11/2017 -

Amb una dotació total de 7.000 euros, l’Ajuntament de València llança la primera edició dels Premis Caliu per a les falles grans de la ciutat integrades en la Junta Central Fallera. Un projecte conjunt de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i de la Regidoria de Cultura Festiva que vol premiar les falles que tinguen un contingut que promoga la igualtat, la diversitat i que lluite contra l’exclusió.

Fallas“Les falles tenen un gran potencial per a vehicular i per a fer partícip tota la ciutat dels valors d’igualtat, diversitat i convivència que volem promoure i visibilitzar des de l’Ajuntament”, ha exposat la regidora Isabel Lozano. Al mateix temps, el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha aprofitat l’ocasió per a “animar les comissions falleres i els mateixos artistes fallers perquè els seus monuments parlen de diversitat i d’inclusió”.

L’objecte d’aquesta convocatòria és fomentar la creació de nous projectes que, pels seus elements, tractament dels temes i materials, tinguen un concepte igualitari i divers, contribuint amb això a la superació de barreres i estereotips. Es tracta d’escenificar el principi d’igualtat de tracte i no discriminació per motiu de sexe, d’orientació sexual, identitat de gènere, ètnia, cultura, procedència, religió, creença, situació de pobresa, diversitat funcional o qualsevol altra causa, contribuint a la prevenció de la intolerància, l’odi o qualsevol forma de discriminació.

El primer premi tindrà una dotació de 3.000 euros; el segon, de 2.000 euros; el tercer, de 1.000 euros, i el quart i el cinqué de 500 euros. Es podrà participar en els Premis Caliu des de l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província fins al 9 de març de 2018. També es publicarà en les pàgines web de l’Ajuntament de València i de la JCF. Tota la documentació s’ha de presentar en la Secretaria de la JCF, en l’avinguda de La Plata, 117, en horari de 17.30 a 20 hores, de dilluns a divendres.

El jurat del premi estarà presidit per la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i tindrà quatre vocals, que seran professionals amb experiència en l’àmbit de la defensa de la igualtat i la diversitat de la societat valenciana, així com de l’àmbit de les falles. La reunió i decisió del jurat tindrà lloc el 16 de març i la convocatòria comptarà amb la col·laboració i participació de la nova Delegació de Solidaritat, Igualtat i Diversitat de la JCF.

El nom d’aquests premis procedeix d’una paraula valenciana de l’himne faller, que té tres accepcions que, segons la regidora Isabel Lozano, reflecteixen el significat dels premis: “mescla de brasa incandescent i de cendra que queda en un foc quan s’apaga definitivament la flama”; “ambient agradable, d’afecte, de sentiment, de passió”; i al caliu d’algú o d’alguna cosa, que vol dir “al seu abric, sota la seua protecció”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris