caixa popular

La investigadora Susana Marcos, Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies

La investigadora Susana Marcos, Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies
06/06/2017 -

La professora i investigadora del Centre d’Òptica del CSIC Susana Marcos ha resultat guanyadora del Premi Jaume I de Noves Tecnologies en l’edició del 2017, una de les sis categories dels Premis Rei Jaume I que atorga la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats. La modalitat de Noves Tecnologies està patrocinada per l’Ajuntament de València.

L’alcalde Joan Ribó ha pres part en l’acte de proclamació dels premiats, que ha tingut lloc aquest matí en el Palau de la Generalitat. La resta de guardonats són: Fernando Martín García, premi Rei Jaume I d’Investigació Bàsica; Carmen Herrero Blanco, premi Rei Jaume I d’Economia; Josep Dalmau Obrador, premi Rei Jaume I d’Investigació Mèdica; Anna Maria Travaset Vilaginés, premi Rei Jaume I de Protecció al Medi Ambient; i Alicia Asín Pérez, premi Rei Jaume I Emprenedor.

Tant l’alcalde Joan Ribó, com el regidor d’Innovació, Jordi Peris, que forma part del jurat del premi de Noves Tecnologies, han valorat “l’increment tan significatiu que hi ha hagut en el nombre de dones premiades en aquesta edició dels premis”. Peris ha subratllat que hui en dia “continua havent-hi una desigualtat important entre hòmens i dónes dins del món de la ciència, la tecnologia, la innovació i la investigació i, per això, que uns premis com aquests reconeguen les aportacions singulars d’un conjunt important de dones, em pareix que és una cosa a valorar molt positivament”.

Els jurats d’aquesta edició han estat constituïts per 80 persones expertes en les distintes disciplines, 18 de les quals són premis Nobel (5 Premis Nobel de Medicina, 8 Nobel de Química, 3 de Física i 2 d’Economia). Tots ells han triat, entre les 220 candidatures presentades, als premiats, que rebran un premi de 100.000 euros cada un, medalla d’or i diploma. Al llarg de les 28 edicions s’ha premiat a més de 100 investigadors, els més importants del món científic, tecnològic i emprenedor de l’Estat.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris