caixa popular

El Premi Picota reconeix la millor crítica local fallera

El jurat passarà per les falles participants el pròxim 16 de març

El Premi Picota reconeix la millor crítica local fallera
12/03/2018 -

Aquest matí, en la sala de reunions del Grup Municipal Socialista, s’ha presentat la tretzena edició del Premi Picota, un reconeixement al monument o escena fallera que, amb més enginy i gràcia, aconseguisca fer la millor crítica local, que tant caracteritza a les Falles de València. Un premi que ja s’ha consolidat i que, any rere any, compta amb més comissions falleres que volen formar part d’aquest original concurs.

A la presentació ha assistit Pilar Bernabé, Responsable de Cultura Festiva dels Socialistes de València, que ha agraït la gran difusió que els mitjans de comunicació fan del Premi Picota, ja que la intenció del grup socialista és que ‘aquest premi perdure en el temps, independentment de qui governe. El Premi Picota representa l’essència de les Falles, és a dir, la crítica local i sana, eixa sàtira que tant ens agrada com a valencians i fallers’.

La Portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha sigut l’encarregada d’explicar les novetats de l’edició d’enguany. ‘En total, comptem amb 29 falles inscrites que presentaran tant escenes concretes, com la Falla sencera. Com de costum, el jurat que, enguany, també comptarà amb Pilar Calabuig, que coneix l’essència de les falles que com a socialistes volem donar al món faller, visitarà les falles participants el pròxim 16 de març. No obstant això, serà l’endemà, el 17 de març, quan es lliurarà de manera oficial el Premi Picota, que té una dotació econòmica per a la comissió fallera guanyadora. A l’acte, assistirà el President de la Generalitat, Ximo Puig‘.

Així mateix, Gómez ha volgut recordar el naixement d’aquest premi, que ja és tot un esdeveniment en l’agenda fallera. ‘La idea va nàixer de Paco Casí amb l’objectiu de recuperar la crítica local i, des de l’inici, comptem amb la figura, dissenyada per Ortifus, que representa la Picota, eixos desvergonyits que els posaven en el punt de mira. Aquest premi naix dins del Partit Socialista, però sense la difusió que, cada any, es realitza, no comptaríem amb tanta participació’.

Finalment, el jurat ha anunciat que valoraran l’enginy, l’originalitat, però, sobretot, la gràcia, doncs ‘és l’essència dels monuments’. I és que, tal com ha afirmat Pilar Bernabé, ‘no hi ha res més faller que riure’s d’un mateix’.

Les Falles participants són:

Lo Rat Penat (1ª B)

Barri Beteró (2ª A)

Plaça de la Reina, Pau i Sant Vicent (2ª A)

Guillem de Castro, Triador i Sant Pere Pasqual (8ª C)

Micer Rabasa-Poeta Maragall (8ª C)

Peu de la Creu

Plaça de la Mercé (1ª A)

Sevilla – Dénia (5ª B)

Azcàrraga i Ferran el Catòlic (2ª B)

Camí Barcelona (7ª A)

Regne de València-Duc de Calàbria (Especial)

Cuba-Literato Azorín (Especial)

Av. Burjassot-Pare Carbonell (1ª B)

Ramiro Maetzu-Leones (1ª B)

Murillo i Palomar (8ª C)

Pérez Galdós – Calixto III (5ª A)

Duc de Gaeta – P. Farnals (1ª B)

Baró Sant Petrillo (2ª A)

Maestro Gozalbo – Comte Altea (1ª A)

Pintor Stolz – Burgos (8ª A)

Assoc. Cult. F. Na Jordana (Especial)

Sueca-Literato Azorín (Especial)

Antiga Campanar (Especial)

Plaça de l’Àngel (7ª C)

Arxiduc Carles – Músic Gomis (2ª B)

Doctor Serrano – Carlos Cervera – Clero (2ª B)

Cadis – Los Centelles


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 3 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris