25n
25N
25N

Un nou concurs premiarà les millors escenes de "mobilitat sostenible" en les Falles 2020

El nou concurs, en el qual participa Valenbisi, atorgarà tres premis sobre “mobilitat sostenible” i un especial sobre la bicicleta, dotat amb 1.500 euros

Un nou concurs premiarà les millors escenes de "mobilitat sostenible" en les Falles 2020
17/09/2019 -

Una forma de finançament i d”ajudar’ la producció artística. Així veuen des de l’Ajuntament i JC Decaux -l’empresa darrere de Valenbisi-, el nou ‘Premi Falles 2020, Mobilitat sostenible i bicicleta‘. Un nou concurs que premiarà les millors escenes de les falles en relació amb la mobilitat sostenible, amb premis de fins a 2.000 €.

El Regidor de Mobilitat Sostenible, acompanyat del representant de l’empresa de bicis Alberto Carrillo i el Regidor de Festes, Pere Fuset, ha assenyalat la rellevància del concurs en el seu context: “Aquests últims quatre anys s’ha parlat molt de mobilitat i de bicicleta. Ha sigut un dels debats, i les falles no podien ser alienes a això”.

Grezzi ha assenyalat que el concurs tindrà quatre premis. Tres dedicats a escenes de mobilitat sostenible, que no tenen per què ser sol de bicicleta: un primer de 2.000 euros, un segon de 1.000 i un tercer de 500. “També hi haurà un Premi amb Bicicleta, de 1.500 euros”, ha assenyalat.

Carrillo ha assenyalat, com a representant de Valenbisi, la “fantàstica oportunitat” de poder participar en “unes festes tan representatives de la ciutat”. Ha recordat que les Falles de 2020 coincidiran amb el desé aniversari de la plataforma de bicicletes, que va suposar “un gran canvi més amable i sostenible”, pel qual volen continuar.

Després de repassar els premis ja comentats pel Regidor de Mobilitat, ha afegit que, en el cas que hi haja diverses escenes en una falla que puguen ser premiades, “sempre s’optarà a la de major quantia”. El jurat, ha assenyalat, encara no està triat però sí que establida la seua configuració: ho compondran un responsable de Valebisi, el Cap de Servei de Mobilitat, la Coordinadora de l’Agència de la Bicicleta i quatre professionals amb experiència en la mobilitat sostenible i en les Falles.

Fuset ha assenyalat la “bona idea” que és “associar-se amb el major moviment associatiu de València, les falles”. Unes festes que, assenyala, són també el millor escenari per a “parles de mobilitat sostenible”, doncs el desplaçament en vehicle privat resulta complicat. Així, assenyala que amb aquest concurs s’incentivarà “una de les missions primigènies i més importants de les falles”, que és mitjançant sàtira, crítica i art “fer-nos reflexionar sobre la mobilitat sostenible i mals hàbits” de desplaçament.

Les Comissions Falleres que vulguen participar, hauran d’inscriure’s abans del 22 de febrer a les 14h, quan les escenes ja estiguen encarregades als artistes fallers.

Plans per a Valenbisi

Alberto Carrillo, preguntat pels mitjans, ha assenyalat diferents novetats a estudiar per al servei de Valenbisi. Assenyala “la transformació de tota la interfície” de cara a l’usuari, des del mòbil fins a la web, per a fer una nova forma “revolucionària” de comunicar-se amb l’usuari.

Ha afegit, a més, que estudien “la implementació de la bici elèctrica“, encara que això encara no ha sigut proposat de cap manera. “No és res que estiga damunt de la taula. Però tampoc descartat. Encara no s’ha abordat”, ha assenyalat Grezzi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − tres =

CCCC
activem alfafar