caixa popular

XII Premi Benvingut Oliver de Narrativa i Narrativa Juvenil

XII Premi Benvingut Oliver de Narrativa i Narrativa Juvenil
28/11/2017 -

Els escriptors Toni Arencón i Mercé Viana han sigut els guanyadors de la XII edició del Premi Benvingut Oliver de Narrativa i Narrativa Juvenil, respectivament. El jurat ha decidit que l’obra Luxúria d’Arencón siga la que reba els 4.500 € que corresponen al primer premi de Narrativa. Per la seua banda, Mercé Viana, amb Les dones invisibles, serà premiada amb 3.000 € en la categoria de narrativa juvenil.

Ambdues novel·les seran publicades per l’editorial Perifèric Edicions. El jurat encarregat de valorar les obres que s’han presentat a la categoria de Narrativa ha estat conformat per Manel Alonso, Berna Blanch i Xulio Ricardo Trigo. Pel que fa a la categoria de Narrativa Juvenil els responsables de decidir a qui atorgar el premi han sigut Marina Guillén, Jesús Figuerola i Francesc Rodrigo.

En ambdues categories el tema de les obres era lliure, encara que era requisit indispensable que foren inèdites i que estigueren escrites en valencià. Els escrits que optaven al premi de Narrativa, a més, havien de tindre una extensió mínima de 100 pàgines i els de Narrativa Juvenil de 70.

Demà, dimecres 29, el Teatre Auditori de Catarroja (TAC) acollirà l’entrega de guardons dels XXXVII Premis Vila de Catarroja que integren el Premi Benvingut Oliver i el Premi Milagros Mir de Pintura, del qual ha sigut guanyadora Maria González amb l’obra Vacuum II. L’obra, junt amb els quadres finalistes estan exposats al TAC fins al 7 de gener.

L’acte començarà a les 20 hores i tancarà la Setmana Cultural del municipi que ha comptat amb activitats diverses. Des del 21 de novembre, l’Ajuntament de Catarroja ha organitzat projeccions, conferències, exposicions o mostres teatrals. Per a hui, dimarts 28, s’ha programat l’última sessió del cicle Dos poetes com nosaltres que comptarà amb la presència de Berna Blanch i Imma Máñez. Serà al TAC a les 19 hores.

Santiago Forné, guanyador del Ciutat de Torrent

Per altra banda, també s’ha conegut que el catarrogí Santiago Forné ha estat guardonat als Premis Literaris Ciutat de Torrent. Forné rebrà 9.000 € en haver aconseguit el primer premi a la categoria de Narrativa Juvenil, per L’illa de l’ombra.

Des de la regidoria de Cultura s’ha volgut donar l’enhorabona a l’escriptor, així com als guanyadors dels Premis Vila de Catarroja i a totes les persones que han participat.

Trajectòria dels guanyadors i guanyadores

Toni Arencón, originari d’El Prat de Llobregat, conrea tant la novel·la com el conte i la poesía. És membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i editor de la revista literària Lo Càntich. És autor de L’ànima de l’assassí i dels reculls de narracions La ballarina cega de Sidi Bou Saïd i altres relats en clau de lírica i El jurament i altres narracions oníriques, a més de participar en una vintena de publicacions i antologies col·lectives.

Mercé Viana, nascuda a Alfafar, és mestra i llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació. Actualment, compagina la creació literària amb la recerca didàctica. Ha estat guardonada amb nombrosos premis literaris i és autora de més de 70 obres literatura infantil, juvenil i poesia, així com més de seixanta publicacions de caràcter pedagògic entre llibres, quaderns i articles.

Maria González, de Manel, es Graduada en Belles Arts. Amb només 25 anys ja compta amb nombroses distincions, entre elles el primer premi de Pintura Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València. Ha realitzat dues exposicions individuals i ha format part de més d’una quinzena d’exposicions col·lectives.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 19 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris