25n
25N
25N

La Gal·la Catarrogines tiny de feminisme Catarroja per a reivindicar la igualtat real entre homes i dones

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la segona edició de Catarrogines, que recolza el paper de les dones catarrogines en la societat perquè no caiguen en l’oblit

Reivindicar el paper de la dona en la societat, donar veu a tot el que ha aconseguit i educar a les pròximes generacions perquè lluiten pel feminisme. Aquests són els objectius que han marcat, per segon any consecutiu, la Gal·la Catarrogines, una iniciativa de l’Ajuntament de Catarroja que aquest dissabte ha omplit el Teatre Auditori de Catarroja (TAC) per a homenatjar onze dones del municipi.

Les protagonistes d’aquest 2020 han sigut Rosadela, Isabel Baixauli, les mares de l’Associació de Persones Afectades de Minusvalideses (APAMI), Amparo Jorge, Mariló Gradolí, Maria Maroto, Encarna Sandemetrio, Ángela Moral, María Jesús Marcelo, Antonia Fernández i Antonia Alapont. Onze dones són exemple de la reivindicació de la figura femenina en el comerç, l’esport o les activitats culturals que, malgrat tot el que han lluitat per la igualtat de gènere, no han tingut el reconeixement que mereixen.

En aquest sentit, Beatriz Sierra, regidora d’Igualtat, ha destacat que “si una persona jove tenen un referent” pròxim, com s’aconsegueix a través de calendari, sabrà que en un futur podrà realitzar-se, que podrà “ser com aquestes persones”.

Per part seua, Jesús Monzó, alcalde del municipi, ha assegurat que aquesta gala “és un exemple” de les “polítiques d’igualtat” que vol aplicar l’Ajuntament, ara que alguns volen “tornar arrere“.

En això també ha coincidit la vicealcaldessa, Lorena Silvent, que ha assenyalat que la Gal·la Catarrogines es tracta d’una manera de ressaltar, valorar i exemplificar amb el treball de les dones. Després d’anys d’investigació, en arribar en 2015 al govern, van decidir donar-li un espai: “Comencem amb aquesta acció, a través d’un calendari. Fem un balanç molt positiu, perquè és un dels actes més humans que realitzem”.

Igual que l’any passat, en el qual es va celebrar la primera edició d’aquest projecte, durant la Gal·la Catarrogines la presentadora, enguany Inma García, va entregar un calendari commemoratiu de paret protagonitzat per aquestes onze dones, en el qual es pot conéixer la seua història per a inspirar a les futures generacions i reconéixer la seua aportació a la societat. “Han de continuar xafant fort“, ha reivindicat García.

El fermall d’or l’han posat les ballarines del Grup de dansa Colette Gradolí, una de les coreògrafes premiades en 2019, així com l’actuació de Julia Asteria amb la seua ukelele i els participants d’Empoderament a escena de Catarroja, que van llegir una sèrie de poemes per a reivindicar la necessària igualtat de tots i de totes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + cinc =