25n
25N
25N

Premi a 13 ajuntaments, entre ells Puçol, per la seua lluita contra la violència de gènere

Premi a 13 ajuntaments, entre ells Puçol, per la seua lluita contra la violència de gènere
04/12/2018 -

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) va premiar el dijous 29 de novembre a tretze governs locals per les seues bones pràctiques en la lluita contra la violència de gènere (entre ells Puçol), i a la Comissió per a la Investigació de Maltractaments, per la seua labor amb dones i xiquets afectats per aquesta xacra. El president de la FEMP, Abel Caballero, i la vicepresidenta Carmen Calvo, defensen el treball dels governs locals contra les violències masclistes i aposten pel compromís i la lleialtat institucional en les polítiques de prevenció i atenció a les víctimes.

Els premis i mencions honorífiques s’han entregat a aquests tretze ajuntaments: Madrid, Oviedo, Logronyo, Ciudad Real, Mataró, Valladolid, Palència, Alovera, Villena, la Corunya, Curtis, Cadis i Puçol.

«Ni una sola dona assassinada per maltractament mai més». Així ho ha reclamat el president de la FEMP, Abel Caballero, durant la seua intervenció en l’acte de lliurament dels premis Bones Pràctiques Locals contra la Violència de Gènere, una acte que ha comptat amb la presència i protagonisme de la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, i en el qual s’ha entregat un total de tretze premis i esments especials i un reconeixement més a la Comissió per a la Investigació de Maltractaments a Dones.
Aqueix clam continua formant part de la nostra forma vital d’entendre la política, en el fet tan extraordinari que són els drets, la proximitat i l’atenció a les dones. Va agrair la sensibilitat del Govern, que ha incorporat als municipis la competència contra la violència de gènere «per primera vegada des de 1985 que els Ajuntaments rebem una competència amb el finançament» per a lluitar contra les violències masclistes.

Caballero va recordar el que des de la Federació es diu des de fa mesos: «les entitats locals som la primera línia de la lluita contra la violència de gènere», i va demanar que «el crit de les violències masclistes no es torne a repetir sense que hi haja 47 milions d’espanyols i espanyoles rebutjant-les i maleint-les».

Per a la vicepresidenta del Govern i Ministra d’Igualtat, Carmen Calvo, els governs locals són els que millor han entés que «la vostra responsabilitat és garantir la llibertat i seguretat de les dones». Treballar contra la violència és treballar per la igualtat i per tots els valors democràtics.

En l’acte de lliurament de guardons van estar presents l’alcaldessa Lola Sánchez i la regidora Mery Cortell, per als qui aquest guardó «suposa el reconeixement a un treball discret, silenciós, però eficaç i dut a terme durant molts anys per tots els organismes implicats en la lluita contra la violència masclista en l’àmbit local. És, en definitiva, una mostra de suport al treball ben fet», explica l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − tretze =

Informacion coronavirus
el puig