25n
25N
25N

El preu de l'habitatge usat en la Comunitat Valenciana puja un 0,1% en el primer trimestre, segons idealista

Es preveuen “notables baixades” de preus després del confinament encara que l’escenari és d'”una incertesa total”

El preu de l'habitatge usat en la Comunitat Valenciana puja un 0,1% en el primer trimestre, segons idealista
31/03/2020 -

El preu mitjà per metre quadrat va pujar un 0,1% en la Comunitat Valenciana durant el primer trimestre de 2020, fins als 1.378 euros, mentre que en termes interanuals va créixer un 3%, segons l’últim índex de preus d’idealista.

Sobre aquest tema, el cap d’estudis d’idealista, Fernando Encinar, ha explicat que aquest informe recull l’evolució dels preus d’oferta d’habitatge en venda durant el primer trimestre de l’any, per la qual cosa l’efecte de la situació d’emergència nacional a penes es reflecteix en les seues xifres. Així i tot, les dades contemplen “certa atonia” en el mercat durant aquest primer quart de l’any, amb els preus pràcticament estables en tota Espanya.

Alzinar ha assenyalat que encara que el més probable és que es registren “notables baixades” en els preus de l’habitatge usat, l’escenari que es planteja després del període de confinament és d'”una incertesa total”. “Tot dependrà de la duració i profunditat de la crisi, a més de la capacitat de recuperació de l’economia espanyola”, ha apuntat.

En concret, el preu mitjà de l’habitatge usat a València capital va créixer un 0,9% amb el qual el preu del metre quadrat queda en 1.795 euros, i a escala interanual suposa un creixement del 6%.

No obstant això, la meitat dels districtes han vist caure els seus preus durant l’hivern. La major caiguda és la registrada per Benimaclet (-3,5%) seguit per Patraix (-2,3%), Campanar (-1,8%), L’Olivereta (-1,4%) i Quatre Carreres (-1,3%). Per contra, marca la major pujada Rascanya (5,6%) seguit per Poblats Marítims (5,3%), Algirós (3,2%), Ciutat Vella i Benicalap (1,9% en tots dos casos), Camins al Grau (1,8%) i La Saïdia (1,1%).

Així, a València, els preus més alts els trobem en L’Eixample (2.876 euros/m²), Ciutat Vella (2.859 euros/m²) i el Pla del Real (2.487 euros/m²). En la part baixa de la taula ens trobem amb Rascanya (1.251 euros/m²), L’Olivereta (1.278 euros/m²) i Jesús (1.355 euros/m²), on se situen els districtes més econòmics de la capital.

El preu de l’habitatge usat a la província de València s’ha mantingut estable durant l’últim trimestre situant-se en 1.228 euros/m².

ALACANT I CASTELLÓ

Per part seua, a la província d’Alacant el preu ha augmentat un 0,1% durant l’hivern i un 2,7% en taxa interanual. La major pujada l’experimenta Benidoleig on els propietaris demanen un 9,1% més pels seus habitatges que fa tres mesos. Li segueixen les pujades de Ràfol d’Almunia (9%) i Xaló (7,6%).

En el costat contrari estan les caigudes del Pinós (-12,5%), Pego (-12,4%) i el Fondó de les Neus (-11,7%). Alacant capital experimenta un decrement del -0,2% en el preu de l’habitatge usat, fins als 1.509 euros/m².

A la província de Castelló el preu va pujar un 0,7% en els últims tres mesos, fins als 1.091 euros/m². D’entre els mercats de la província que van baixar, La Llosa té la més acusada amb un 14,6% de caiguda. La major pujada s’ha produït a Sant Joan de Moró (14,6%) i Almenara (10,4%). En la capital els preus van pujar un 3,2% durant l’hivern, fins a situar-se en 1.137 euros/m².

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − dos =