25n
25N
25N

El preu de l'habitatge puja en la Comunitat Valenciana un 4,2% en el tercer trimestre

El preu de l'habitatge puja en la Comunitat Valenciana un 4,2% en el tercer trimestre
05/12/2019 -

El preu de l’habitatge va pujar en la Comunitat Valenciana un 4,2% en el tercer trimestre en relació amb el mateix període de l’any anterior, similar a la mitjana nacional (4,7%), segons l’Índex de Preus d’Habitatge (IPV en castellà) de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) publicat aquest dijous.

En concret, el preu de l’habitatge nou va pujar un 6,5% a la regió de juliol a setembre en comparació a aquest trimestre de 2018, una dècima menys que la mitjana (6,6%). Mentrestant, el preu de l’habitatge usat el va fer un 3,8% enfront del 4,4% del conjunt nacional.

Respecte a la comparativa amb el segon trimestre de l’any, el preu de l’habitatge va créixer en la Comunitat Valenciana un 1% i en tot el país va pujar un 1,6%.

Per tipus d’habitatge, el preu de l’habitatge usat va pujar un 1,4% trimestralment, dues dècimes menys que la mitjana (1,6%), mentre que, per contra, l’habitatge nou va caure un 1,4% enfront del creixement mitjà de l’1,5%.

A Espanya, el preu mitjà de l’habitatge lliure va pujar un 4,7% interanual en el tercer trimestre de l’any, taxa sis dècimes inferior a la del trimestre anterior i la més moderada des del quart trimestre de 2016, quan els preus van avançar un 4,5%.

Per tipus d’habitatge, el preu mitjà de les de segona mà va augmentar un 4,4% interanual en el tercer trimestre, taxa sis dècimes inferior a la del segon trimestre i la menor en tres anys.

En els habitatges nous, el preu va avançar una mitjana del 6,6% entre juliol i setembre en valors interanuals, en contrast amb l’alça del 7,2% que va experimentar en el segon trimestre. En aquest cas, es tracta del menor repunt en un any, en concret des del tercer trimestre de 2018.

En taxa intertrimestral, el preu mitjà de l’habitatge va repuntar un 1,6% entre juliol i setembre, quatre dècimes més que en el trimestre anterior però sis menys que en igual període de 2018.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + dotze =

CCCC
activem alfafar