El preu del lloguer baixa entre un 10% i un 15% a València per l'augment d'oferta d'habitatges

La incertesa sobre classes presencials en la universitat i la introducció de pisos destinats a lloguer vacacional puja l'oferta

Guardar

Conjunt d'habitatges
Conjunt d'habitatges

El Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de València ha detectat un descens en el preu dels habitatges en lloguer entre el 10 i el 15 per cent en les últimes setmanes a causa de l'important augment de l'oferta.

La paralització de l'educació presencial en el nivell universitari, la caiguda d'activitat en el sector turístic i l'entrada en vigor d'ERTO en nombroses empreses a causa de la crisi generada per la Covid-19 han provocat que molts pisos tornen a entrar en el mercat del lloguer en tota la província de València.

A tot això cal unir que nombrosos habitatges que estaven destinades al lloguer vacacional han sigut també introduïdes pels propietaris en el circuit de lloguer residencial davant la paralització de l'arribada de visitants.

Segons explica el portaveu del Col·legi API de València, Vicente Díez, en un comunicat, s'ha produït un ajust important en els preus del lloguer a causa d'aquest "abrupte increment en l'oferta, que no s'ha vist compensat amb un augment de la demanda".

"La llei de l'oferta i la demanda ha donat lloc a aquesta moderació dels preus que ve a aprofundir en una tendència ja iniciada a la fi de 2019. Cal tindre en compte que els preus de lloguer havien arribat a màxims, però la situació excepcional provocada pel coronavirus ha accelerat aquest ajust significatiu", ha assenyalat.

Les agències immobiliàries disposen d'una oferta bastant àmplia d'habitatges en lloguer, amb uns preus que ara són "més accessibles" per a moltes famílies que fa només uns mesos tenien dificultats per a accedir al mercat de lloguer pel seu elevat cost.

"A més, el lloguer s'enfronta a nombroses incerteses de cara al mes de setembre, perquè els universitaris encara desconeixen si les classes seran presencials el pròxim curs, i també està per veure l'evolució dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació en moltes empreses", ha apuntat Díez.

Una part significativa de la demanda de lloguer a València capital i la zona de costa provenia de ciutadans estrangers, "un mercat que s'ha perdut i que probablement tardarà bastant temps a poder recuperar-se", ha augurat el portaveu del Col·legi API de València.

Destacats