25n
25N
25N

Podem i EUPV tanquen un preacord de confluència per a les autonòmiques que "ix a guanyar" i garantir el canvi

E.P

Podem i EUPV tanquen un preacord de confluència per a les autonòmiques que "ix a guanyar" i garantir el canvi
15/02/2019 -

Podem i EUPV han tancat un preacord per a confluir conjuntament en les eleccions autonòmiques del pròxim 26 de maig, un projecte que “ix a guanyar” i cerca “construir un govern de canvi en la Comunitat, redoblar els esforços del Botànic” i “frenar el projecte dels quals estan plantejant una reculada en drets”.

Aquest preacord, que haurà de ser confirmat per la militància de les dos organitzacions, ha sigut rubricat pel secretari general de Podem, Antonio Estañ, i la coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, els qui han destacat els mesos de treball i col·laboració per a aconseguir arribar a aquest punt i “sumar”.

En concret, la militància d’Esquerra Unida votarà els pròxims dies 20, 21 i 22 de febrer via online i el 24 en urna, mentre que la de Podem serà convocada en les dates que la formació morada concretarà la setmana vinent, a falta de solucionar algunes qüestions tècniques.

Estañ ha posat en valor la “voluntat” de construir un projecte “que garantisca el canvi a la Comunitat Valenciana” perquè, encara que ha admès que amb l’Acord del Botànic “s’ha avançat”, veu “fonamental construir un acord que siga capaç de sumar a la societat civil”. “Aquest preacord és la base amb la qual construir un govern de canvi a la Comunitat”, ha reivindicat.

Així mateix, ha posat en valor que aquest és “el primer pas” per a “una candidatura que multiplique” perquè l’objectiu és “anar a més, mantindre un projecte guanyador que consolide l’aconseguit en aquesta legislatura i que faça redoblar els esforços del Botànic i frenar el projecte dels qui estan plantejant un retrocés en drets”.

“BLINDAR ELS CANVIS”

Per la seua banda, Pérez Garijo ha destacat que aquest pacte és la “garantia de les polítiques d’esquerres a la Comunitat Valenciana” i té com a objectiu “eixir a guanyar” i “tindre la major força possible per a blindar eixos canvis i avançar”. “Esperem tindre la força necessària per a ser fonamentals”, ha remarcat.

Ha posat valor el treball dut a terme per la seua organització tant en els diferents municipis en els quals ha tingut representació com en la Diputació de València on han sigut “una garantia de les polítiques del canvi”.

En concret, el document firmat per les dos formacions estableix que la conformació de la candidatura serà “en igualtat i reconeixent el pes de cadascuna en una relació de 70%-30% que pren com a referència els resultats electorals precedents”. De fet, tots dos dirigents han apuntat que se segueix treballant en l’elaboració de la llista electoral per a anar incorporant noves opcions i que aquesta no quede circumscrita a les organitzacions polítiques, sinó que incloga sectors de la societat civil.

Així mateix, el text destaca que aquest acord permet “les condicions per a garantir que tots els vots sumen i es traduïsquen en una majoria parlamentària de progrés”. “Tenim la convicció que la millor vacuna davant dels discursos de l’odi i la intolerància són les polítiques socials i democràtiques que nosaltres representem”, subratlla.

REEDICIÓ DEL BOTÀNIC

Insistits per si en aquest acord es planteja la possibilitat d’una reedició de l’Acord del Botànic i entrar a formar part del govern autonòmic, Estañ ha assenyalat que “encara és prompte” per a abordar aquestes qüestions, però ha incidit que la seua aspiració és “guanyar les eleccions” i, per tant, “governar”.

“Una vegada els valencians hagen depositat en les urnes la seua voluntat, veurem sobre quines qüestions concretes plantejar un programa de govern i, a partir d’ací, quines decisions prendre”, ha puntualitzat el líder de Podem a la Comunitat Valenciana.

AVANÇAMENT ELECTORAL A LA COMUNITAT VALENCIANA

Sobre un possible avançament electoral a la Comunitat, la coordinadora general d’EUPV s’ha mostrat en contra ja que ha considerat que “encara queda per finalitzar projectes” i no creu que en aquests moments existisca “cap necessitat ni cap condició que faça veure que és necessari un avançament electoral”.

En similars termes s’ha pronunciat Estañ, per a qui “no té sentit no esgotar la primera legislatura després d’anys de govern del PP” i, per tant, ha manifestat que aquest és un debat “superat per tots”.

Preguntats per la possibilitat de tancar confluències similars a nivell municipal, tots dos han coincidit a assenyalar que a les seues agrupacions se’ls va a traslladar la “voluntat d’arribar a acords”, però hi ha “autonomia local” perquè prenguen les decisions convenients. “Es podrà ajudar i impulsar, però mai imposar”, ha remarcat Pérez Garijo.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent