25n
25N
25N

El PPCV proposa crear una unitat sanitària post-Covid amb sanitaris i investigadors joves

Exigeix demanar la fase 2: “No ens podem quedar més temps a casa, si no morirem de fam, pobresa i misèria”

El PPCV proposa crear una unitat sanitària post-Covid amb sanitaris i investigadors joves
21/05/2020 -

El PP valencià proposa la creació d’una unitat post-Covid amb sanitaris i investigadors joves i uns altres de la Conselleria de Sanitat per a afrontar una possible segona onada del coronavirus. L’objectiu és que els professionals contractats per a la pandèmia no perden el seu treball, així com evitar un “mercadeig” entre CCAA i que reben un sou digne “i no de 1.120 euros”.

És un projecte que estudien el PP nacional i altres direccions autonòmiques per a donar resposta a “aqueixa gent jove preparada, amb ganes i il·lusió, que ha estat en primera línia arriscant la seua vida”. Està inclòs en la campanya ‘Activa Comunitat Valenciana’ que arranca aquest dijous, al fil de la qual va llançar Pablo Casado.

Així ho ha anunciat la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en roda de premsa telemàtica des de la seu, comparant aquestes unitats amb “una de les poques coses que va fer bé Zapatero” en el Govern: la creació de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

A aquestes xarxes s’incorporarien els sanitaris en últim any que van ser contractats per a la Covid-19. El PP exigeix que la Generalitat “faça un pas avant” per a evitar que els que no són valencians tornen a la seua regió, mitjançant un contracte que els done seguretat i sota la supervisió dels caps de cada departament de salut.

Dins de la campanya, el PPCV llança una bateria de mesures en sanitat: un pla de xoc per a preparar al sistema públic davant possibles rebrots, apilament de material de qualitat i més col·laboració publicoprivada i un programa “ambiciós” per a reduir les llistes d’espera de “60.000 persones i una mitjana de quatre mesos per a operar-se”.

NOU HOSPITAL A SUECA

Unes altres de les seues peticions és la construcció d’un hospital a Sueca (València), com “contemplava l’acord amb Ribera Salud” abans de la reversió del departament a gestió pública en 2018, i la creació d’un clúster sociosanitari d’investigació per a coordinar el potencial dels valencians i avançar-se a les noves malalties.

Bonig ha posat l’accent que els sanitaris contractats aquests mesos reben un sou digne davant la “vergonya que llicenciats en Medicina cobren 1.120 euros”. “Els 330 intocables (alts càrrecs) gasten més diners a menjar al Palau”, ha tornat a criticar respecte al “servei d’àpats de 16.000 euros de Presidència”

En la mateixa línia, el PPCV exigeix una reducció de l’administració, eliminant les conselleries d’Arquitectura Bioclimàtica i Transparència (Unides Podem), per a aconseguir liquiditat que vaja als sanitaris i al pagament d’ERTO i ajudes. I no oblidar el turisme quan “Grècia i Portugal s’estan repartint el mercat”.

Dins del seu pla econòmic, de 1.200 milions en una primera fase, aposta perquè la Comunitat és “referent” perquè no apuja impostos com els de transmissions patrimonials, béns immobles o activitat empresarial. També per prioritzar les necessitats dels més vulnerables, agilitant la renda valenciana d’inclusió i eliminant “totes les subvencions de memòria històrica”.

FASE 2: “NO HI HA MOTIUS PER A NO DEMANAR-LA”

“No ens podem quedar més temps a casa, si no morirem de fam, pobresa i misèria”, ha advertit Bonig. Això passa per la seua petició de test massius PCR per a “una desescalada en condicions” que permeta aprendre a treballar amb el virus.

La ‘popular’ ha urgit al Consell al fet que done explicacions del seu canvi de postura sobre la decisió de no demanar la fase 2. “Si no ens enganyen amb les dades, no hi ha cap motiu: han baixat els hospitalitzats, els morts i els contagiats”, ha asseverat. També ha reiterat la seua petició d’un dia de dol oficial “i no aquell diumenge que es va fer per a llavar la seua imatge”.

Més enllà de la desescalada, ha avisat que aniran als tribunals si no reben la documentació sobre la compra de material sanitari i els canvis de dates dels avions des de la Xina. “Quan ho feia el PP era corrupció en estat pur, quan ho fa el Botànic són errors administratius”, i ha demanat “que ningú tinga la temptació de canviar res”.

PACTE DE RECONSTRUCCIÓ

En clau política, ha exigit als grups del Botànic (PSPV, Compromís i Podem) que “deixen les guerres internes” i se centren en el pacte de reconstrucció. El PP està disposat a “parlar de tot” en la comissió de reconstrucció, cada divendres en Les Corts, encara que vol un paquet de mesures urgents per al 15 de juny i una modificació real del pressupost.

Davant la taula de diàleg social, que es reprén el dilluns amb patronal i sindicats, Bonig ha denunciat que no estiguen “ni els sindicats ni els sectors més crítics”, com també ha demanat “que no es vete a ningú” en la comissió.

Ha criticat que el ‘president’ i líder del PSPV, Ximo Puig, té a l’oposició “oblidada” i està “més pendent de fotos i informes” com el que presenta aquest dijous de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE). I li ha exigit “que no s’amague després de la ja cremada consellera de Sanitat, Ana Barceló”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =