caixa popular

El PPCV, davant la possible retirada de recursos a lleis valencianes: "La llei està per damunt de qüestions partidistes"

El PPCV, davant la possible retirada de recursos a lleis valencianes: "La llei està per damunt de qüestions partidistes"
11/07/2018 -

La portaveu d’Educació del grup popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha advertit aquest dimecres davant la possibilitat que el Govern central retire els recursos de constitucionalitat interposats a lleis valencianes per l’anterior Executiu que “no pot actuar al marge de la llei” i que el seu compliment “està per damunt de les qüestions partidistes, per damunt de normes que no s’ajusten a la legalitat i per damunt de polítics i institucions”. “Els espanyols vivim en un marc comú de convivència que ningú ha de saltar-se pel bé de tots”, ha indicat.

Després de les declaracions del delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, qui va indicar que tots els recursos estan “en fase d’estudi” i “tots aquells que siga possible retirar-los completament es retiraran” mentre que “aquelles qüestions que susciten un major problema jurídic seran tractades en les comissions bilaterals, hi ha voluntat d’arribar a acords entre les dues parts”.

Per a Gascó, aquest anunci és “temerari i atrevit” i “senta un precedent molt perillós” perquè es tracta de lleis recorregudes amb un fonament, no d’una qüestió de partit en la qual els socialistes puguen actuar a rampells”.

Gascó s’ha referit a la comissió bilateral per a abordar la llei de plurilingüisme i ha assenyalat que a la Comunitat Valenciana s’està “xafant constantment la llibertat de les famílies vulnerant els seus drets“. “El TSJ ja ha advertit en sentència ferma d’eixa falta de llibertat de les famílies per a poder triar doncs no hi ha oferta suficient. Que el govern de Sánchez anuncie que va a recolzar polítiques sectàries i catalanistes ens fa veure què es pot esperar d’aquest govern”, ha indicat.

Al seu juí, es tracta d’una política educativa “sectària i il·legal que no compleix les directrius bàsiques a les quals ha d’aspirar un sistema educatiu competitiu on els alumnes estiguen ben formats”. “En lloc d’apostar per un sistema de qualitat, s’advoca per un sistema educatiu on els alumnes estiguen ideologitzats i polititzats, on el seu usa les escoles per a adoctrinar”, ha agregat.

La diputada del PPCV ha incidit que les comissions bilaterals “són pràctiques quan hi ha intenció de dialogar i de corregir errors, però des de l’arribada del Govern de Sánchez, lluny de posar orde, ha afermat les polítiques radicals”.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 1 =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC