El PPCV proposa una comissió que estudie la sanitat i una llei de temps d'espera

Guardar

Bonig colegio enfereria medicos
Bonig colegio enfereria medicos

La presidenta del PPCV i portaveu en Les Corts, Isabel Bonig, ha proposat una comissió d'estudi sobre la situació sanitària en la Comunitat Valenciana i les seues possibles solucions "davant la incapacitat del Botànic", així com una llei autonòmica de temps màxims per a les llistes d'espera sanitàries.

"Per a solucionar el desastre en sanitat fa falta més diners i millor gestió", ha dit Bonig, que ha iniciat una ronda de contactes amb el sector sanitari reunint-se aquest dimecres amb el Col·legi d'Infermeria i el Col·legi de Metges.

El PP ha activat la seua comissió de sanitat per a posar en marxa diverses iniciatives davant l'actual emergència sanitària com destinar més diners per al pla de xoc per a les llistes d'espera, crear una comissió d'estudi en Les Corts sobre la situació sanitària en la Comunitat i, en tercer lloc, aprovar una llei autonòmica de temps màxims en les llistes d'espera.

Bonig ha indicat que "la sanitat pública valenciana està en situació preocupant amb un govern totalment desaparegut i sense gestió". "Estem davant una legislatura acabada i esgotada. Amb els problemes que té Espanya i la Comunitat Valenciana ací està tothom amagat, ningú compareix, ningú dóna la cara ni gestiona", ha agregat.

Al seu judici, "una de les àrees on més es nota la falta de projecte és en sanitat, que és un autèntic desastre malgrat els grans professionals amb què compte, amb la consellera Barceló intentant acovardir aigua com pot". "Hi ha un cabreig generalitzat en aquesta àrea i si hui no hi ha més resposta és perquè els principals sindicats de classe, excepte algunes excepcions que salen per falta de personal i gestió, estan al servei del Botànic", ha incidit.

Per a Isabel Bonig, "les dades són preocupants" ja que, segons ha explicat, la sanitat pública valenciana "està deu punts per davall de la mitjana nacional en valoració, la principal preocupació per a nou de cada deu valencians és la situació de la sanitat, les llistes d'espera en només un any, s'han incrementat en un 10% i hi ha 5.000 valencians més que fa un any per a una intervenció quirúrgica que tarden com a mitjana 133 dies".

"Hi ha descontrol amb amuntegament, falta de personal, sense resoldre el transport sanitari d'atenció i urgències, falta d'especialistes, d'inversió, d'equipament i ara anuncien que crearan un pla de xoc de 14 milions contra les llistes d'espera. Això és un riure perquè, mentrestant, engreixen assessors i endollats, passant de quatre a dotze assessors per a la consellera de Sanitat que suposen una despesa de 325.621 euros més", ha insistit la dirigent 'popular'.

Així, ha assenyalat que el seu grup ha presentat esmenes perquè aqueixos diners dels huit assessors més "vaja destinat a la contractació d'una administrativa i nou pediatres, que és una de les especialitats en primària on més mancada fa".

El PP proposa, en primer lloc, augmentar els diners per al pla de xoc en les llistes d'espera de 14 a 30 milions d'euros: "Que li ho lleven als viatges del president, organismes varis o publicitat institucional i el dediquen a la sanitat. Les llistes d'espera s'estan agreujant perquè no hi ha gestió. L'equip de sanitat no és capaç de resoldre aquest problema".

En segon lloc, planteja una comissió d'estudi en Les Corts sobre la situació sanitària en la Comunitat i les seues possibles solucions: "Així en 2020 podrem tindre una radiografia completa de la situació sanitària, quins són els seus vertaders problemes, les causes d'aqueixes llistes d'espera i com resoldre-les per a no anar de pegat en pegat, sense gestió i amb ximoanuncis que mai es compleixen".

En ella haurien de comparéixer "els vertaders afectats, els metges, els pacients, els sindicats, els usuaris, els directius" per a saber "què està passant i proposar solucions reals".

Finalment, aposta per aprovar una llei autonòmica de temps màxims, establir temps màxims per a l'espera tan quirúrgica com en especialitats i primària. Transcorreguts aqueixos terminis, els ciutadans podrien triar lliurement entre ser atesos en un hospital públic o en qualsevol dels concertats prèviament.

Destacats