25n
25N
25N

El PP demana la destitució del gerent de l'EMT després del frau

Els ‘populars’ presenten davant Inspecció de Treball una denúncia per possibles irregularitats en l’empresa pública

E.P.

El PP demana la destitució del gerent de l'EMT després del frau
23/10/2019 -

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá, i els regidors i consellers de l’EMT, Marta Torrado i Carlos Mundina, han presentat aquest dimecres una denúncia davant la Inspecció Provincial de Treball per les “irregularitats laborals” que es van donar en l’empresa de transport públic durant els dies en què es va produir el frau. Així mateix, Catalá ha exigit “la destitució del gerent” de l’EMT després de conéixer-se que “estava treballant quan se saquejaven 4 milions d’euros”.

Catalá ha fet aquestes manifestacions després de transcendir informació del cas –la declaració jurada de la treballadora– que reflecteix que el gerent de l’EMT estava treballant, després de tornar d’unes vacances, “des del 9 setembre i en els dies successius en els quals es van produir fins a sis de les huit transferències del robatori”, apunta la regidora ‘popular’.

“Per a ratificar en el seu lloc de treball al gerent, blindant-lo i pujant-lo el salari, el govern municipal va ocultar als mitjans de comunicació i als Grups de l’oposició que estava treballant quan es van sostraure 3,3 milions d’euros de l’EMT”, ha recriminat.

En aquesta línia, ha denunciat “el frau que ha comés el govern de Ribó en ocultar als mitjans de comunicació i als grups de l’oposició la declaració jurada de la treballadora en la qual revela que el gerent es va incorporar a les seues responsabilitats el 9 de setembre quan encara no havien sigut transferits 3,3 milions”.

El Grup Popular ha sol·licitat que es convoque “de manera urgent una Junta General d’Accionistes per a cessar a Grezzi com a president i conseller de l’EMT i perquè es relleva al secretari assessor extern del consell d’administració per un secretari municipal habilitat nacional”.

Així mateix, María José Catalá i els regidors i consellers de l’EMT, Marta Torrado i Carlos Mundina, han presentat la denúncia davant la Inspecció Provincial de Treball per “les irregularitats laborals que es van donar en l’empresa de transport públic durant els dies en què es va produir l’estafa de 4 milions d’euros”.

La denúncia, expliquen, “es fonamenta en la intervenció que va fer el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, en el Ple extraordinari de l’Ajuntament de València, celebrat el passat 17 d’octubre, en la qual aquest edil del govern municipal de Compromís i PSPV va reconéixer fins a dues ocasions que la Directora de Gestió i Finances de l’EMT es trobava de baixa durant el mes de setembre però continuava ordenant els pagaments de l’empresa sense que la seua funció es trobara delegada en un altre directiu”.

“DESCONTROL ABSOLUT”

Sobre aquest tema, Catalá ha asseverat que “els fets que el propi Grezzi va fer públics en el Ple posen en evidència el descontrol absolut que hi ha en l’EMT i fins i tot revelen que no se substitueixen les baixes mèdiques de treballadors que tenen funcions sensibles en la comptabilitat i procediments de pagament de l’empresa”.

“Resulta com menys cridaner –prossegueix– que la directora de Gestió, que estava aprovant ordres de pagament estant de baixa els dies que es van fer les transferències del robatori, segons va revelar Grezzi en el Ple, no llegira aqueixos mateixos dies els correus en els quals està en còpia entre l’EMT i els estafadors”.

Catalá ha assenyalat que “és escandalós que Ribó i el PSPV continuen impassibles davant les gravíssimes irregularitats que s’estan destapant en l’EMT en relació amb el frau”, i ha afegit que “si ningú assumeix la responsabilitat política, l’alcalde haurà de ser qui responga per ella, perquè el robatori de més 4 milions d’euros de tots els valencians no és una nimietat que puguem oblidar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − onze =