25n
25N
25N

El PPCV demana al Consell un pla de xoc de reactivació d'ocupació juvenil

“El Pla Avalem Joves no sols ha sigut un fracàs, sinó que a més està caducat perquè tenia una vigència 2016-2020. Hui dia no se sap què farà el Consell”, afirma Juan Carlos Caballero

El PPCV demana al Consell un pla de xoc de reactivació d'ocupació juvenil
07/02/2021 -

El president de Noves Generacions de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Caballero, ha sol·licitat al president de la Generalitat, Ximo Puig, la posada en marxa amb caràcter d’urgència d’un pla de xoc de reactivació de l’ocupació juvenil.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i el president de NNGG-CV s’han reunit aquesta setmana amb representants del Consell de la Joventut i l’Associació de joves empresaris per a valorar la situació dels joves, “amb especial atenció a les dades de desocupació juvenil. Una situació que es viu amb preocupació perquè si el present és complicat, el futur és molt incert”, ha assenyalat Caballero.

El també diputat popular ha manifestat que els joves “són el col·lectiu més castigat per l’abandó de les polítiques d’ocupació de Ximo Puig”. “L’atur juvenil ha augmentat un 52% en l’últim any en la Comunitat Valenciana sense que el Govern de Puig pose remei i més de 42.000 joves valencians en atur hui dia no compten amb un pla d’ocupació vigent al qual acollir-se”, ha indicat.

Caballero ha assenyalat que el pla Avalem Joves, “a més de resultar un fracàs provat, està caducat, ja que tenia una vigència 2016-2020, i no se sap res d’un nou pla en un moment en el qual l’atur juvenil està disparat. De les promeses de Puig en el debat de Política General no se sap res, s’han tornat a quedar en ximoanuncios”, ha assenyalat.

“Per això des del PPCV exigim al president Puig que pose en marxa amb caràcter d’urgència un pla de xoc de reactivació d’ocupació juvenil que permeta als joves aconseguir una ocupació i aconseguir la seua plena autonomia”. El dirigent popular ha manifestat que no és moment de retallar en polítiques d’ocupació per als joves, “sinó de retallar càrrecs polítics i càrregues burocràtiques de la Generalitat per a prioritzar el pressupost a reactivar l’economia i lluitar contra la xacra de la desocupació juvenil”.

Així, Caballero ha assenyalat que una de les propostes del PPCV és que el pla d’ocupació “incorpore un servei d’acompanyament integral en la cerca d’ocupació, millorar la formació i l’orientació laboral, especialment l’FP dual, tan injuriada i abandonada per part del Consell, per a adaptar-la a les exigències del món laboral i als nous nínxols d’ocupació, així com una política fiscal atractiva amb exempcions de quotes, amb reducció de l’IRPF autonòmic i ajudes directes al manteniment i creació d’ocupació jove”.

El diputat ha assenyalat que la Comunitat “té l’oportunitat d’emprar fons europeus per a liderar la quarta revolució industrial i tecnològica amb la transformació digital del teixit empresarial valencià i els joves poden ser el millor aliat en aquest objectiu”. “Les ajudes d’ocupació juvenil han de deixar de ser el caixer de les empreses del germà de Ximo Puig o simples beques temporals i precàries en ajuntaments per a convertir-se en un instrument al servei de les oportunitats d’ocupació”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =