25n
Orgull
Orgull

El PPCV demana al Consell que incloga les granges escola com a sector vulnerable per la Covid i aprove ajudes directes

Elisa Díaz destaca la labor d’aquests centres, que combinen coneixement del medi natural, biodiversitat, agricultura, ramaderia i educació ambiental

El PPCV demana al Consell que incloga les granges escola com a sector vulnerable per la Covid i aprove ajudes directes
24/06/2021 -

La portaveu de Medi Ambient del Grup Popular en Les Corts, Elisa Díaz, ha demanat al Govern valencià que incloga a les granges escola com a sector vulnerable per la Covid i que aprove ajudes directes.

Díaz ha visitat la granja escola “Mes del Capellà” en la localitat d’Olocau, i ha assenyalat que els efectes de la pandèmia en aquesta mena de recintes han sigut importants. “Malgrat que han tancat durant mesos, han hagut de continuar fent front a les despeses de manteniment que són elevats, no sols d’habilitació i cura dels animals, també de la cura d’horts, vivers, tallers, allotjaments, menjadors escolars o el pagament d’assegurances”, ha manifestat.

La diputada ha explicat que les granges escola de la Comunitat Valenciana suposen més de 400 llocs de treball directes i estables a l’any. “Fins abans de la pandèmia s’estimava en 150.000 les persones que visitaven en un any les granges escola de la Comunitat Valenciana, però ara han estat un any amb ingressos zero i només una molt xicoteta part va poder fer alguna activitat durant el passat estiu”, ha assenyalat.

Així, s’estima que les pèrdues, hui, són de 425.000 euros, i es calcula que fregarà el milió d’euros en el període 2020-2023. “Molt poques empreses poden suportar aquestes pèrdues durant quatre anys, i si volem que es reprenga l’activitat és necessari que compten amb ajudes directes per part de l’administració”, ha afegit.

Amb aquest objectiu, el GPP ha presentat en les Corts una iniciativa parlamentària, que es portarà també a municipis en forma de moció per als ajuntaments, perquè les granges escola reben ajudes de l’administració per a subsistir. “Les granges escola fan una labor social i educativa molt important per als nostres fills, ja que es combina coneixement del medi natural, biodiversitat, producció i obtenció d’aliments en el sector primari, agricultura i ramaderia i educació ambiental en general”, ha manifestat.

En la iniciativa es demana al Consell que incloga a les granges escola com a sector vulnerable per la Covid, que aprova ajudes directes i que facilite el finançament de les pèrdues en el període 2020-2023. Així mateix, s’insta el Consell que considere els projectes i plans estratègics de readaptació del sector de les Granges Escola per a accedir als Fons Next Generation, que elabore un protocol per a escolars i s’apliquen les mateixes ràtios que en els centres educatius i que s’actualitzen i rebaixen les restriccions de les mesures Covid respecte a les pernoctacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − quinze =