25n
25N
25N

El PPCV acusa Marzà de "coaccionar il·legalment a qui opte per l'exempció en valencià" per al pròxim curs

El PPCV acusa Marzà de "coaccionar il·legalment a qui opte per l'exempció en valencià" per al pròxim curs
08/03/2020 -

La portaveu d’Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha denunciat aquest diumenge que el conseller d’Educació, Vicent Marzà, tracta de “coaccionar il·legalment a qui opte per l’exempció del valencià per al pròxim curs en l’imprés de sol·licitud”, i ha demanat “la seua retirada immediata”.

Beatriz Gascó ha assenyalat que “el nou imprés d’Educació per a sol·licitar l’exempció recull una declaració de responsabilitat dels pares que condiciona l’exempció”.

El text que segons el PP figura en el document adverteix que l’exempció “pot ajornar o impedir la consecució dels objectius d’una educació plurilingüe plena i l’assoliment dels objectius curriculars de totes les llengües i pot posar en desavantatge a l’alumnat per a afrontar les exigències i els reptes de la societat valenciana en un futur immediat”.

Gascó, en un comunicat, ha asseverat que aquesta declaració crea als pares “un sentiment de culpa en indicar que aqueixa opció perjudica l’educació dels seus fills i els situa en desavantatge per a afrontar els reptes de la societat valenciana en el futur”.

La parlamentària ‘popular’ ha retret que Marzà “no pot imposar per força les seues idees nacionalistes saltant les lleis i els drets dels ciutadans”. Al seu judici, “coacciona a les famílies fent-los sentir pares de segona quan té ple dret a acollir-se a aqueixa exempció sense ser assenyalats com empestats”.

Gascó ha indicat que “aquest imprés és una volta de rosca més, d’algú que hauria d’haver deixat el seu càrrec fa anys pel seu sectarisme”. Ha indicat que la declaració de responsabilitat “la va signar el conseller en el moment de prendre el càrrec jurant complir la Constitució i l’Estatut d’Autonomia i, no obstant això, la incompleix cada dia amb mesures impositives com aquesta que atempten contra la llibertat”. “És la persona menys adequada per a fer signar a ningú una declaració de responsabilitat”, ha postil·lat.

“INTERPRETA LA LLEI DE MANERA INJUSTA”

La portaveu ‘popular’ ha assenyalat que “en l’escrit que des de l’administració es passa a les famílies s’interpreta la llei de manera injusta” i “només es fa referència a la part legislativa que li interessa, obviant que la llei recull que no es pot discriminar al castellà i que hi ha una sèrie de drets en les zones on es parla castellà que es recull en l’Estatut d’Autonomia”.

Per això, el PPCV ha exigit la seua “retirada” perquè, ha insistit, “es vulnera frontalment els drets de les famílies i el text és il·legal”. Gascó ha remarcat que “l’anterior model d’exempció estava recollit en la resolució de 25 de maig de 2005 i va ser publicat en el DOGV”.

“Ara remeten un nou model penjat en la web, signat per la directora general de política educativa, però que no se sap qui ho ha aprovat ni quina normativa ho recull i que a més estableix uns terminis que no es corresponen amb la normativa vigent. Pel que sembla, la web de conselleria té més valor que el DOGV”, ha agregat.

Gascó ha indicat que des d’Educació “s’intenta coaccionar i obligar a una espècie d’autoinculpació dels pares com si els exempts foren delinqüents”.

“Estem davant un nou atropellament d’Educació després de conéixer-se la setmana passada que Educació obligarà els alumnes amb exempció en valencià a assistir a classes de valencià i a cursar el 25% de les assignatures en valencià. No poden continuar adoptant mesures que arraconen al castellà. Estem cansats de les mentides, enganys, il·legalitats i la falta de transparència”, ha criticat.

Finalment, Beatriz Gascó ha indicat que “Marzà s’obstina a arrabassar un dret als ciutadans, en un intent vergonyós de considerar-nos igual que a Catalunya”.

“El nostre estatut diu que han de delimitar-se per llei els territoris on predomine el castellà. Ningú, ni els docents, estan d’acord amb aquesta forma de conducta i el Botànic els dóna l’esquena i no escolta a la comunitat educativa”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + tres =