25n
25N
25N

PPCV exigeix a Puig obrir els col·legis: "No s'entén que un jove puga estar en un restaurant i no a l'escola"

PPCV exigeix a Puig obrir els col·legis: "No s'entén que un jove puga estar en un restaurant i no a l'escola"
23/05/2020 -

La portaveu d’Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha exigit aquest dissabte al president de la Generalitat, Ximo Puig, l'”obertura immediata” dels centres educatius en la Comunitat Valenciana. “No s’entén que un jove d’ací a uns dies puga estar en un restaurant o un centre comercial i no puga anar a escola”, ha retret.

El PPCV ha reclamat que, “de manera opcional i voluntària, els alumnes puguen acudir a partir de l’1 de juny, si es troben en fase 2, als seus centres”. Així, en un comunicat, Gascó ha criticat que “és una vergonya que siguem l’únic país d’Europa que ha obert els bars abans que els col·legis”.

“L’actual situació està generant infinitat de problemes davant els quals Puig no pot continuar mirant cap a una altra part perquè està en joc l’educació dels menors. Cal intentar escurçar aquest període excepcional amb mesures concretes”, ha assenyalat.

Beatriz Gascó ha afirmat que s’estan generant “múltiples diferències entre l’alumnat amb recursos i els que no el tenen, i també problemes pedagògics per l’absència de classes presencials”.

També ha lamentat que “els problemes de conciliació estan sent un gran maldecap per a les famílies i el Consell no dóna cap solució”. “L’educació digital està generant molts inconvenients i l’administració ha de donar respostes immediates”, ha postil·lat.

“PASSIVITAT I FALTA D’ACCIÓ”

La portaveu popular ha denunciat la “passivitat i falta d’acció” de Puig, “que, una vegada més, aposta pel fàcil deixant a casa als alumnes”. “D’aquesta manera, s’estalvia haver de fer test i no elabora els protocols necessaris que implica reobrir els centres educatius. Aquesta situació és inadmissible”, ha recriminat.

La diputada ‘popular’ ha incidit en què “Si realment volem tornar a la normalitat en la Comunitat Valenciana, els centres educatius són fonamentals i haurien de reobrir amb seguretat com més prompte millor”. Ha asseverat que “els alumnes són a les seues cases perquè ni Puig ni Marzà volen assumir responsabilitats”.

Gascó ha recalcat que el Ministeri “ha donat llibertat a les comunitats autònomes en l’àmbit educatiu perquè reòbriguen els centres”. “Per tant està en mans del Botànic poder decretar la seua obertura, però per a això cal tindre un pla, el qual no existeix, clar”, ha assenyalat.

GARANTIR LA SEGURETAT

“Des del PPCV exigim que es reòbriguen els centres, però sempre garantint les condicions de seguretat, realitzant test i aplicant protocols higienicosanitari que garantisquen el desenvolupament de les classes amb les màximes garanties: prenent la temperatura, amb mesures per a garantir la distància entre alumnes, amb l’ús obligatori de màscares, gel hidroalcohòlic en tots els espais comuns i normes clares d’obligat compliment”, ha afegit.

A més, també s’ha referit al fet que les escoles infantils “han d’obrir com més prompte millor amb unes instruccions i protocols clars, perquè no estan rebent cap directriu per part del Consell”.

“Si no obrin de manera immediata i amb garanties, cada família buscarà solucions pel seu compte, la qual cosa pot posar en risc la salut dels més xicotets i promoure més contagis”, ha assenyalat. Ha indicat que estos centres “són necessaris per a garantir la conciliació de les famílies, de totes les famílies les que treballen i, en moltes ocasions, les que teletreballen també”.

El PPCV també sol·licita un pla de reforç voluntari al juliol “per a ajudar als alumnes que s’han quedat arrere durant l’estat d’alarma” i que es donen instruccions clares als ajuntaments perquè es puguen realitzar les tradicionals escoles d’estiu amb totes les garanties sanitàries necessàries”.

Respecte a què l’inici de curs al setembre es faça de manera semipresencial, Gascó ha anunciat l’oposició del PP a aquesta mesura. “És un altre nyap més. Les famílies necessiten seguretat, instruccions clares i saber a què atindre’s. Ja està bé de tanta incertesa i falta de treball”, ha censurat.

“Necessitem un pla seriós i ordenat i no actuar a colp d’ocurrències. Els alumnes al setembre han de tornar a l’escola i el govern ha de donar les directrius perquè es faça amb totes les mesures de seguretat necessàries”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + set =