25n
25N
25N

El PPCV denuncia que la teleassistència en la Comunitat està "en números rojos"

El PPCV denuncia que la teleassistència en la Comunitat està "en números rojos"
06/09/2020 -

La portaveu de Política Social del Grup Parlamentari Popular (GPP), Elena Bastidas ha denunciat que el servei de teleassistència per a l’atenció de la dependència en la Comunitat “està en números rojos”, ja que la taxa de cobertura és de tot just un 5%, dotze punts per davall de la resta de CC.AA.

Així, la diputada ha lamentat que la tecnologia al servei de la dependència és un servei “fonamental” perquè permet augmentar l’autonomia dels usuaris però “la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra no està per la labor de contribuir a impulsar aquest sistema”.

No obstant això ara el servei de teleassistència en dependència de la Comunitat Valenciana és un dels més baixos d’Espanya, ja que a penes supera les 5.300 persones enfront dels 50.000 de Madrid, els 88.600 d’Andalusia o els 21.000 de Catalunya segons les últimes dades publicades per l’Imserso. “Estem a la cua en teleassistència, només per davant de Comunitats amb menys pes poblacional com Ceuta i Melilla, La Rioja o Astúries” ha denunciat Bastidas.

Així, ha advertit que en l’autonomia digital dels usuaris de la dependència la Comunitat “ha de posar-se les piles”, ja que la taxa de cobertura és del servei de teleassistència en la Comunitat Valenciana és de tot just un 5% enfront del 17,7% nacional.

“Cal reaccionar, en aquests moments tan complicats hem de posar l’administració al servei dels quals més el necessiten no restar-li oportunitats”, ha assenyalat Bastidas al mateix temps que ha criticat que la Comunitat estiga 12 punts per davall de la mitjana nacional en aquesta mena d’atenció a la dependència.

Això significa, ha afegit, que “som la penúltima comunitat en taxa de cobertura, només per davant de Canàries”.

I a més, ha afegit, “no sols tenim una taxa de cobertura preocupant, és que tenim el servei de teleassistència més car d’Espanya. Poc i cars, el pitjor que li pot passar a un servei bàsic com aquest”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 1 =

museo prehistoria