25n
25N
25N

El PPCV denuncia que Barceló "dinamita la sanitat valenciana" mentre Puig "no fa res"

El PPCV denuncia que Barceló "dinamita la sanitat valenciana" mentre Puig "no fa res"
19/09/2020 -

El portaveu de Sanitat del grup popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha afirmat aquest dissabte que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “està dinamitant la sanitat valenciana en el pitjor moment, l’Atenció Primària ja es planteja anar a la vaga, com han fet els MIR i el ‘president’ Ximo Puig no fa res”.

El diputat ‘popular’ ha assenyalat que els problemes de l’Atenció Primària “són evidents” i ha remarcat que des de fa mesos “els metges, els sindicats, els pacients i el PPCV, amb iniciatives polítiques com la creació d’una direcció d’Atenció Primària o el blindatge del pressupost sanitari, estan alertant de la falta de personal, de treballs burocràtics que no competeixen als metges i de la falta de mitjans com a línies telefòniques, que han provocat un col·lapse”.

“Els professionals estan desbordats i és evident que en aquest moment de pandèmia no es pot prescindir d’ells”, ha defensat en un comunicat, al mateix temps que ha instat a Barceló a “escoltar i arribar a un acord al més prompte possible, en lloc de tirar la culpa a tothom”.

Sobre aquest tema, Zaplana ha indicat que “tindre a una consellera incapaç de solucionar aquests problemes és responsabilitat màxima de Puig com a president”. “Els MIR ja van demanar una reunió amb Puig, el president ho va derivar en la Conselleria i Barceló ha sigut incapaç d’arribar a un acord”, ha denunciat.

“El que està passant amb els metges residents no senta un bon precedent per a negociar amb els professionals d’Atenció Primària, i tirar la culpa de la transmissió del virus al fet que els metges esmorzaran tampoc”, ha assegurat, i ha criticat que aquesta acusació “és vergonyosa, s’estigmatitza als professionals i se’ls tira la culpa en lloc d’aportar-los solucions”.

El diputat del PP ha alertat també de la “descoordinació” en el govern valencià. “Barceló no sap portar els comandaments i hi ha consellers com Marzà i Oltra, de Compromís, que ja estan apuntant a Sanitat com el coll de botella que impedeix avançar en la pandèmia”, ha subratllat.

“Aquest espectacle és lamentable perquè ho fan amb declaracions però a l’hora de la veritat no donen la cara ni pressionen perquè prenguen mesures, sent part del Consell i tenint representants en la Conselleria”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − un =

bombers
CCCC
bombers