25n
25N
25N

El PPCV critica la "inacció" del Consell en el control d'espècies cinegètiques: "El camp valencià està en l'UCI"

El PPCV critica la "inacció" del Consell en el control d'espècies cinegètiques: "El camp valencià està en l'UCI"
29/05/2021 -

La portaveu de Medi Ambient del PPCV en Les Corts Valencianes, Elisa Díaz, ha criticat la “inacció” del govern valencià en el control d’espècies cinegètiques i ha alertat que, juntament amb l’abandó de cultius, “han portat al camp valencià a l’UCI”. Díaz es va reunir aquest divendres amb la presidenta del PP de la província de Castelló, Marta Barrachina, alcaldes i portaveus de la província, així com representants de caçadors i agricultors per a “constatar que aquest problema és una realitat diària”.

En aquest sentit, el PPCV ha registrat en Les Corts una iniciativa en la qual insta el govern valencià a actuar de manera urgent en el control de les espècies cinegètiques, així com a signar convenis amb els caçadors per a poder realitzar una labor “eficaç, amb seguretat i legalitat”. Aquesta iniciativa serà presentada també com a moció als ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

Elisa Díaz ha censurat la “inacció” del Consell, que es va donar “principalment en la legislatura passada”, quan “no va adoptar mesures contra la superpoblació d’espècies cinegètiques per qüestions purament ideològiques”.

Així, la diputada ha assenyalat que el Consell és “ecologista només de boca i les conseqüències s’estan veient ja” i ha alertat que els senglars i conills “han proliferat i hi ha animals que estan accedint a les zones urbanes i residencials, a més que els accidents de trànsit són cada vegada més nombrosos”.

“Els veïns es queixen que els animals campen a pler fins i tot dins de les urbanitzacions, la qual cosa no sols suposa un perill per a les persones, sinó que a més causen danys a instal·lacions de serveis públics. En l’actualitat hi ha 200 municipis que tenen catalogat al conill com a plaga”, ha precisat.

La diputada ha criticat la “falta de polítiques eficaces” respecte a l’agricultura i ha lamentat que la Comunitat Valenciana és “líder en abandó de cultius, els camps s’abandonen i el seu estat fa que les espècies cinegètiques es reproduïsquen sense control”.

A més, la portaveu de Medi Ambient ha manifestat que és “injust carregar als caçadors amb tota la responsabilitat per a fer front a la superpoblació d’animals si no tenen garanties”.

“Han de tindre seguretat i no es poden fer càrrec econòmicament de la gestió dels animals abatuts, que en el cas dels senglars és costosa i complexa. Els caçadors fan una labor que no es posa en valor per part de l’Administració”, ha expressat, al mateix temps que ha criticat que e això se suma “el desaprofitament de carn, que podria entrar en la cadena de consum alimentari i no està succeint per falta de voluntat del govern valencià”.

Per part seua, Marta Barrachina ha mostrat el seu compromís de “continuar escoltant els agricultors i caçadors perquè des del govern valencià se’ls done una solució”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =