25n
25N
25N

El PPCV censura l'estat "desolador" de les muntanyes valencianes davant el "continu abandó" de Puig: "Són un polvorí"

El PPCV censura l'estat "desolador" de les muntanyes valencianes davant el "continu abandó" de Puig: "Són un polvorí"
05/06/2021 -

La portaveu de Medi Ambient del PPCV en les Corts, Elisa Díaz, ha censurat l’estat “desolador” de les muntanyes valencianes davant el “continu abandó” del ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, i ha alertat que, donada aquesta situació, aquests enclavaments “són un polvorí”.

Elisa Díaz, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, ha visitat el Parc Natural de la Serra de la Calderona, en la zona d’Olocau, acompanyada del portaveu ‘popular’ en aqueixa localitat, Ernesto Talens, per a comprovar “la falta de gestió forestal i de prevenció”.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que aquest dissabte “hi ha molt poc a celebrar” en la Comunitat Valenciana i ha denunciat que en els últims sis anys “a penes hi ha hagut canvis malgrat declarar-se l’emergència climàtica, que no ha tingut resposta més enllà de meres paraules”, ha destacat el PP en un comunicat.

Per a Díaz, visitar els espais naturals protegits resulta “desolador” pel fet que “la sensació d’abandó és generalitzada, amb nombrós bosc baix, arbres caiguts i secs i pur combustible”. Al temps, ha criticat que els treballs de recollida i neteja de restes forestals i silvicultura “brillen per la seua absència”.

“Els parcs naturals estan pitjor que mai, en un lamentable estat d’abandó perquè des del Consell, ecologistes de saló, es considera que no cal actuar sobre la naturalesa”, ha retret. Enfront d’aquesta situació, ha defensat que mantenir i conservar “requereix una actuació activa, però ens trobem amb una gestió inexistent en la Conselleria de Medi Ambient”.

“Després dels forts temporals de 2017 i 2020 no s’ha fet pràcticament res i, en aquests moments, les nostres muntanyes són un polvorí després d’un abril molt plujós que no facilita les coses”, ha agregat.

La portaveu ‘popular’ ha reclamat una gestió forestal “sostenible” i ha lamentat que Puig “només sap prohibir per a impedir que la gent faça ús dels espais naturals protegits”. “Aqueix no és el camí”, ha apuntat.

Així, ha advocat per regularitzar el seu ús compatibilitzant activitats amb el medi natural. “Si volem que les nostres muntanyes es conserven i poder gaudir-los, el Consell ha de canviar i deixar d’anteposar la seua ideologia sectària als interessos generals i del nostre medi ambient. Prohibició és abandó. Si volem conservar, la millor forma és poder gaudir del medi ambient regulant el seu ús per a protegir-lo”, ha manifestat.

En aquest sentit, la diputada del PPCV ha remarcat que aquesta setmana vinent el ple de les Corts debat una proposta que planteja la compatibilitat d’ús amb el medi natural, al mateix temps que ha lamentat que el parlament valencià ha rebutjat fins ara totes les propostes del PP per a “dur a terme una gestió forestal sostenible, fer costat a la silvicultura, als propietaris forestals, o per a la conservació de les nostres muntanyes i més encara quan ara són utilitzats per més persones per la covid”. “Esperem que la secunden”, ha augurat.

“ANUNCIS BUITS”

Sobre la política mediambiental del Consell, Díaz ha criticat que “són només meres paraules, anuncis buits i promeses incomplides” i ha insistit que els “problemes en la gestió de residus i en les polítiques forestals” perquè “no s’ha avançat res en energies renovables mentre la factura de la llum continua pujant, el transport de residus a centenars de quilòmetres, augmenta la petjada de carboni i no hi ha una gestió controlada ni coherent i els ecosistemes de la Comunitat i els seus parcs naturals estan de debò perill”.

En la gestió hídrica, ha censurat que les oportunitats de l’agricultura “es dilueixen per la falta d’autoritat del Consell davant el govern d’Espanya, tant amb les plagues com el cotonet com amb el transvasament Tajo-Segura i també en la protecció de les platges”.

Finalment, la portaveu ‘popular’ ha afirmat que la política verda de Puig “és només de paraula omplint-se la boca parlant d’emergència climàtica” i ha assegurat que “no n’hi ha prou amb anunciar que a la primavera li segueix l’estiu, sinó que han de fer alguna cosa perquè hi ha un perill real de cara a l’estiu en la propagació d’incendis forestals i no fan res per a previndre’ls”. Reforcen els mitjans d’extinció i el Consell reconeix que ho fa perquè no hi ha hagut prevenció”, ha resolt.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 14 =