25n
Orgull
Orgull

El PPCV dona suport a AVA en la urgència de captar fons europeus per a evitar l'abandó de camps de cultiu

El PPCV dona suport a AVA en la urgència de captar fons europeus per a evitar l'abandó de camps de cultiu
23/05/2021 -

El Grup Popular en les Corts ha mostrat a l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA) el seu suport i col·laboració en la urgència de captar fons europeus per a evitar l’abandó de camps de cultiu.

Així ho van expressar aquesta setmana els diputats responsables de Medi Ambient, Elisa Díaz; Agricultura, Miguel Barrachina i Indústria, Felipe Carrasco, en una reunió mantinguda amb membres de AVA i encapçalada pel seu president, Cristóbal Aguado. Els diputats han recordat que la Comunitat Valenciana “té el trist rècord d’encapçalar l’abandó de camps de cultiu en l’àmbit nacional”, per la qual cosa han instat el Govern valencià “que demostre un suport fefaent a l’agricultura amb el repartiment de fons europeus”.

Durant la reunió es van abordar diversos temes, entre ells els diferents vessants dels fons europeus que han sigut anunciats “i que des del PPCV esperem que arriben a aquest sector, vital en la nostra cultura i economia”, afirma Carrasco. El portaveu d’Indústria ha reconegut el treball del sector agroalimentari, “que no sols està demostrant un gran esforç en el dia a dia, i més en pandèmia, sinó que ha treballat en l’elaboració d’interessants projectes que enquadren a la perfecció per a obtenir aqueixos fons europeus tan necessaris”.

“Projectes que en cas que es duguen a terme podrien resultar ser una crida cap a persones que mai van pensar dedicar-se al món de l’agricultura i que així ho puguen fer. Aquests projectes podrien significar la fi del tràgic lideratge que té la nostra Comunitat a escala nacional en l’abandó de camps de cultiu”, ha afegit Barrachina.

El portaveu d’Agricultura ha assenyalat que els agricultors “per les seues condicions econòmiques, per l’abandó de terres i envelliment -amb una mitjana de seixanta-dos anys la Comunitat Valenciana té els agricultors amb més edat d’Espanya- el sector necessita una especial sensibilitat per part de les administracions”. “Estem davant un moment crucial perquè la captació de fons europeus pot donar al camp l’impuls que necessita per a la seua supervivència i viabilitat sostenible”.

D’altra banda, Elisa Díaz va traslladar les iniciatives que el GPP té en curs per a tractar de solucionar el problema que suposa per als cultius la superpoblació d’espècies cinegètiques de llarg a llarg de la Comunitat.

“A més hem traslladat a AVA el nostre posicionament totalment en contra, com així manifestem en les Corts Valencianes des de l’inici de la seua tramitació, de la proposició de Llei sobre Economia Circular presentada pels grups del Botànic, que esmenarem perquè barbaritats com les plantejades respecte a la recollida de les restes agrícoles i de la palla de l’arròs desapareguen del text, perquè de no fer-ho, el Botànic estaria aprovant una llei completament inaplicable”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =