25n
25N
25N

El PPCV acudeix als tribunals en detectar irregularitats en les subvencions al valencià de la Generalitat

El PPCV acudeix als tribunals en detectar irregularitats en les subvencions al valencià de la Generalitat
25/06/2018 -

La portaveu d’educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha anunciat hui que s’han detectat irregularitats en la concessió de subvencions per a foment del valencià en mitjans de comunicació per a beneficiar a empreses de familiars del President Puig que han incrementat aquestes ajudes en un 1.600%”.

Beatriz Gascó ha conclòs que “davant les negatives d’Educació, hem acudit al TSJ per a iniciar el procediment judicial amb la interposició d’un recurs contenciós-administratiu per la concessió de les subvencions concedides a Mas Mut Produccions SLU i Comunicacions dels Ports SA. Finalitzat el termini, el Grup Popular presentarà la consegüent demanda contra la Generalitat per nepotisme, malversació i tràfic d’influències. Anem a mantenir el procés perquè els tribunals decidisquen si hi ha irregularitats i les seues conseqüències”.

Gascó ha explicat que “hem detectat nombroses irregularitats i, com a través de la via administrativa no hem aconseguit la documentació que ho aclarisca, ara anem a utilitzar tots els llits legals per a conéixer què està passant. Tot el que envolta aquest procediment genera dubtes i és molt sospitós, tant el text de les ordres, com la forma de resolució i sobre la base de què s’han resolt”.

La portaveu popular ha explicat que “la convocatòria de 2015 estava llesta i es va deixar, per qüestió de prudència, sobre la taula per al següent Consell, però van tardar 5 mesos a publicar-la, ho van fer in extremis al desembre perquè s’esgotava el temps. La nostra sorpresa va ser veure quines eren les modificacions per a retardar l’expedient. Un dels requisits que havia desaparegut era que les empreses havien de tenir la llicència i una de les empreses que es beneficiaven d’açò era una de les empreses de familiars del President de la Generalitat”.

Així mateix, ha recordat que “en el ple del Consell d’abril 2016, Puig es va absentar perquè un familiar directe anava a rebre una llicència. Quina casualitat que en 2016, quan aquesta empresa ja tenia la llicència, es torna a establir la necessitat d’aqueixa llicència com a requisit en l’expedient. Algú malpensat podria concloure que es van adaptar les circumstàncies a aquesta empresa. Quan són un cúmul de casualitats el tema comença a ser sospitós”.

Beatriz Gascó ha explicat més modificacions en el text de l’ordre. “Les ajudes al sector anaven per a radis i televisions, però Marzà ho amplia a mitjans digitals i escrits. La nostra sorpresa és que l’empresa de familiars de Puig es presenta a tot. Gràcies a les modificacions, poder optar sense llicència i en totes les modalitats, aquestes empreses passen de rebre 6.000 euros a 100.000 euros, un 1.600% més. Les modificacions semblen fetes ad hoc per a afavorir a aquestes empreses. A més, apareixen com a justificants de despeses el pagament del lloguer d’un local a Joaquín Puig Mestre, pare del President de la Generalitat, i la contractació d’un fillastre. Açò no ens sembla ètic no estètic”.

Gascó ha explicat que “necessitem explicacions i solament hem trobat portes tancades, que no se’ns dóna documentació i evasives en la comissió de les Corts”.

La diputada també ha detectat irregularitats en la justificació de les subvencions a aquestes empreses sobre la base dels espectadors. “Ells diuen que tenen 55.000 espectadors en la tele però cap tècnic es posa en contacte amb elles per a demanar aclariments com fan amb altres empreses. En els oïdors de radi, segons ells, tenen quasi el 100% dels oïdors de la zona en la qual emeten. O en premsa digital: tenen el 70% de les visites en castellà. I és una pàgina web que no escriu en castellà. Ningú es posa en contacte amb ells per a veure com pot ser. No aporten més documentació i no es demana cap esmena a aquestes empreses”.

Beatriz Gascó ha explicat que “Comunicacions Els Ports subcontracta a Mas Mut Produccions, quan els accionistes són els mateixos. Al seu torn Mes Mut subcontracta a una altra empresa, però totes es presenten a les ajudes. No és que siga ètic o estètic, és que és il·legal en incomplir la Llei de subvencions. Ens sembla greu i ens vam posar en contacte amb la Conselleria d’Educació. Ni tan sols es van molestar a mirar l’expedient”.

“Ens oculten informació”

La portaveu popular ha afirmat que “hi ha irregularitats des del minut un i ningú ens dóna cap explicació. Quan Marzà va assegurar la setmana passada en la Comissió que no hi havia irregularitats en la subvenció va mentir. No sabem per què va ocultar informació i no volen donar la cara. Una vegada que el director general contesta dient que no hi ha irregularitats denunciem a la Generalitat. Ho hem portat al jutjat. Hem intentat esgotar abans totes les vies administratives però no ha sigut possible. Ens oculten informació de forma reiterada a nosaltres i al jutjat”.

“Aquest mateix galimaties de les empreses de familiars de Puig s’aplica també a altres empreses amb domicili fiscal a Catalunya. Es cometen irregularitats perquè en la convocatòria del 2014, amb el PP, es deia que podien optar a ajudes les empreses en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. En 2015 intervenen 3 empreses catalanes i se’ls concedeix quasi 100.000 euros. Com és possible si no compleixen les bases? Com reben diners públics? El conseller no contesta, fa oïdes sordes. Es van adonar que havien ficat la pota i ho van modificar en l’ordre de 2016, ampliant a emissió en altres territoris. Al final concorren 7 empreses i reben quasi 300.000 euros”, ha afegit.

Beatriz Gascó ha conclòs que “davant les negatives d’Educació, hem acudit al TSJ i iniciar el procediment judicial amb la interposició d’un recurs contenciós-administratiu al qual, finalitzat el termini, s’afegirà la consegüent demanda contra la Generalitat per nepotisme, malversació i tràfic d’influències. Anem a mantenir el procés perquè els tribunals decidisquen si hi ha irregularitats i les seues conseqüències”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + sis =

bombers
CCCC
bombers