25n
25N
25N

El PP obri de nou el web contra l'adoctrinament

La discussió sobre el castellà i el valencià en les aules continua

El PP obri de nou el web contra l'adoctrinament
25/05/2018 -

La croada del PP valencià contra l’adoctrinament catalanista en les escoles de la Comunitat, lluny d’haver arribat a la seua fi, continua la seua senda. A principis de maig, la portaveu popular d’Educació, Beatriz Gascó, presentava la plataforma ‘No a l’adoctrinament en les aules’, en la qual es podia denunciar mitjançant un formulari anònim casos en els quals el professorat s’excedira en aquest assumpte. Pocs dies després, no obstant açò, aquest apartat de la pàgina web popular va deixar de funcionar.

Fins hui, no s’ha donat a conèixer cap denúncia d’adoctrinament en les aules valencianes, encara que tant Gascó com la lideresa de la formació del xatrac, Isabel Bonig, han apuntat contínuament cap al gran nombre de queixes rebudes. Ara, la web contra la política lingüística de Vicent Marzá com a conseller d’Educació i de Ximo Puig i Mónica Oltra com a caps del Consell, torna a estar activa.

Precisament aquest assumpte va aterrar de nou en les Corts Valencianes just ahir durant la sessió de control al cap del Consell, Ximo Puig. En una de les intervencions populars, Gascó va enlletgir a Marzà que el mínim d’hores lectives en castellà del 25% establit per la normativa no s’estava complint en nombrosos col·legis.

Beatriz Gascó | Foto: INMA CABALLER/CORTS

“Van mentir, i li ho vaig a demostrar”, va iniciar el seu discurs la popular, qui posteriorment va mostrar diverses imatges impreses mentre enumerava aquells centres que no complien aquest mínim, com el CEIP Enric Valor d’Alacant, el CEIP Manuel González Martín, o el CEIP Marenostrum.

“Tots els centres en l’escolaritat conjunta faran el 25% mínim de castellà“, li va contestar Vicent Marzà, “açò diu la llei”. Així mateix, el conseller va recordar que aquests mínims estan escollits pels consells escolars de cadascun dels centres i no directament per la conselleria que dirigeix. I finalment, va apuntar que precisament el que marca la normativa valenciana és el que el Partit Popular de Catalunya ha proposat per a la normativa catalana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =