25n
25N
25N

El PPCV, sobre l'informe del Compte General: "Amb Puig només tenim més deute, més dèficit i més impagaments"

El PPCV, sobre l'informe del Compte General: "Amb Puig només tenim més deute, més dèficit i més impagaments"
30/12/2019 -

El portaveu d’Economia del Grup Popular en Les Corts, Rubén Ibáñez, ha afirmat que l’informe de fiscalització del Compte General de la Generalitat de l’exercici 2018 “demostra la nefasta gestió econòmica” del president de la Generalitat, Ximo Puig, i del govern valencià. “Amb Puig els valencians només tenim més deute, més dèficit i més impagaments”, ha asseverat.

Així s’ha pronunciat després que aquest dilluns el síndic major de Comptes, Vicent Cucarella, haja entregat l’informe al president de les Corts, Enric Morera. En el, la Sindicatura crida l’atenció “per l’augment del dèficit respecte a l’exercici anterior” i assenyala que aquesta circumstància “trenca la tendència dels tres últims anys”, en els quals “ha estat reduint-se”. Igualment, indica que no s’han trobat situacions “en les quals puguen concórrer les característiques de la responsabilitat comptable”.

El dirigent ‘popular’ ha destacat que hi ha “un resultat pressupostari negatiu de 2.187 milions d’euros i un augment significatiu del deute”. En un comunicat, ha criticat que “a més d’aquestes males dades es pot comprovar com la Generalitat no té un problema d’ingressos, té un problema de despeses”.

Ibáñez ha assenyalat que en 2018 “es va desbocar la despesa un 7,7% respecte a 2017, malgrat tindre més ingressos”, la qual cosa al seu judici “demostra un clar desequilibri en els comptes”, ha retret.

“Tot això a més amb innombrables factures en el calaix, per valor de prop de 1.000 milions d’euros, de pagaments sense contracte per valor de 1.400 milions i en definitiva una llarga llista d’impagaments als valencians i als seus drets”, ha comentat el diputat del PPCV, abans d’afirmar que “estem davant l’evidència més clara d’una gestió caòtica”.

“MALA JUSTIFICACIÓ DE SUBVENCIONS”

Ibáñez ha alertat sobre “la mala justificació de subvencions”, “de manera especial en Presidència”, així com de l'”abús de pagaments sense contractes i la falta de liquidació en les concessions sanitàries”.

Segons ha recalcat, “hi ha un risc de prescripció de drets de cobrament d’impostos i augment descomunal de la despesa”. Per al PPCV, és “especialment rellevant” el cas de la Conselleria de Sanitat, “que paga farmàcia i productes sanitaris per caixa fixa sense contracte i fraccionant”, ha conclòs Ibáñez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + setze =