25n
25N
25N

El PP demana horari 24 hores per al telèfon d'atenció als majors de València i augmentar el seu personal

El PP demana horari 24 hores per al telèfon d'atenció als majors de València i augmentar el seu personal
24/03/2020 -

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de València ha demanat aquest dimarts que el consistori amplie a 24 hores l’horari de funcionament del telèfon que ha habilitat per a atendre i informar les persones majors de la ciutat durant la crisi sanitària generada pel coronavirus i l’estat d’alarma decretat per ella.

Així, ha assenyalat, en un comunicat, que aquest telèfon, el 900 525 798 i que va començar a funcionar aquest passat dilluns, “està col·lapsat” i ha reclamat també que es dote de més personal. El PP sol·licita d’aquesta manera que aquest nou servei “es reforce” i que en lloc d’atendre fins a les 15.00 hores passe a fer-ho al llarg de tot el dia.

Aquest grup municipal ha assegurat que els usuaris d’aquesta nova iniciativa han denunciat que el telèfon “està sempre comunicant”. A més, ha demanat que es corregisca el cartell de la campanya informativa llançada per a donar a conéixer el servei perquè “s’informe dels horaris d’atenció, ja que no apareix”.

Referent a això, la portaveu del grup ‘popular’ a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha assenyalat que aquest és “un dels serveis més importants” durant l’actual crisi sanitària perquè els majors conformen “la població més vulnerable i de major risc” davant aquesta pandèmia. “Són els que més dubtes tenen i més necessitat d’atenció”, ha afirmat.

BEQUES MENJADOR

D’altra banda, els representants del PP en el consistori han avançat que en el ple que la corporació local celebrarà el dijous demanaran “que s’inste a la Generalitat perquè els xecs canviables en supermercats arriben a totes les famílies beneficiàries de beques de menjador” en aquesta crisi sanitària.

María José Catalá ha manifestat que aquesta “mesura de la Generalitat només està prevista per als beneficiaris del cent per cent de les ajudes” i “no per a la resta que tenen un percentatge d’ajuda”. “Per això, demanem que s’estenga a tots”, ha exposat.

Igualment, el grup municipal ‘popular’ ha sol·licitat que “l’Ajuntament i la Generalitat mantinguen i facen efectives les beques de menjador i els bons infantils/xecs escolars mentre dure l’estat d’alarma” per la crisi del Covid-19. “Pensem que aquestes ajudes ara són més necessàries que mai i, en cap concepte, haurien de retallar-se o posposar el seu pagament”, ha plantejat el PP.

Catalá ha agregat que el seu grup proposarà també en el ple del pròxim dijous que s’inste a l’administració autonòmica a “garantir que la totalitat de les famílies beneficiàries de les Ajudes de Menjador Escolar, en qualsevol de les seues modalitats, completa o parcial, reben la quantitat corresponent que els haja sigut concedida, a través del mecanisme que a aquest efecte implemente la Conselleria d’Educació”.

“MESURES URGENTS”

La portaveu del PP ha recordat, així mateix, que la seua formació defensarà en la sessió plenària una moció “amb mesures urgents” que plantegen “garantir la gratuïtat de l’Educació Infantil per a aquelles famílies que hagen vist alterada la seua situació socioeconòmica per la crisi sanitària mitjançant l’ampliació del xec escolar per a aquest curs 2019-2020”.

En aquest cas, els ‘populars’ demanaran que es garantisca “la recepció del mateix als centres educatius com estava programada” per a “d’aquesta forma, assegurar, en els cicles educatius que siga viable, l’atenció docent a distància de l’alumnat”.

Igualment, el PP proposarà “garantir per al curs 2020-2021 la gratuïtat de l’educació infantil de 0 a 3 anys perquè cap família de la ciutat haja de suportar aquesta càrrega econòmica”.

Entre les mesures que aquest grup planteja a la ciutat de València per la crisi sanitària del Covid-19 està també la sol·licitud que ha fet al govern local perquè “s’incrementen els serveis de neteja i desinfecció dels carrers”. El PP ha demanat “augmentar la desinfecció dels carrers, especialment, en zones on hi ha comerços, mercats, centres de salut, hospitals i farmàcies”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna