25n
25N
25N

El PP insta a Ribó a sol·licitar a Sanitat que es comencen a fer tests massius de Covid-19 a València

El PP insta a Ribó a sol·licitar a Sanitat que es comencen a fer tests massius de Covid-19 a València
07/04/2020 -

El PP a l’Ajuntament de València ha instat aquest dimarts a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, a sol·licitar a la Conselleria de Sanitat i al Govern central que en la capital valenciana es comencen a fer tests massius de Covid-19, segons ha informat aquest grup municipal en un comunicat.

La portaveu ‘popular’ en el consistori, María José Catalá, ha explicat que amb aquesta petició el seu grup recull la proposta realitzada pel portaveu del PP en la Federació de Municipis i Províncies, Carlos Mazón, en aquest sentit.

Així, Catalá ha reclamat a Joan Ribó que “realitze una petició a la Conselleria de Sanitat i a l’Estat perquè adquirisquen el número més gran de test i comencen a fer-los com més prompte millor de la ciutat de València”.

La representant del PP ha indicat que aquestes proves haurien de començar a fer-se als qui “més el necessiten: persones que hagen superat la malaltia, personal sanitari i treballadors essencials que continuen treballant a la ciutat i, finalment, a tota la població”.

María José Catalá ha demanat també que “es dote d’EPIs –equips de protecció personal– a totes les persones que estan en la primera línia en aquesta crisi sanitària, des de personal mèdic fins a les forces de seguretat”.

“Hem d’estar preparats per a quan es reactive l’activitat i poder eixir al carrer sense riscos de contagis. D’ací la importància de començar com més prompte millor a realitzar els tests a la població”, ha agregat.

Catalá ha assegurat que “l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i els experts afirmen que la millor manera per a detenir el nombre de contagis és fer aquests tests massius per a reconéixer als malalts asimptomàtics i que poden transmetre el virus”.

DADES PER MUNICIPIS

El grup municipal ‘popular’ a l’Ajuntament de València ha assenyalat també que una altra de les qüestions que planteja la Federació de Municipis i Províncies és que es coneguen els casos de Covid-19 “per municipis”.

Així, el PP ha considerat que aquest consistori “hauria de reclamar aquestes dades a la Conselleria de Sanitat per a conéixer la situació a la ciutat i poder continuar implementant mesures que ajuden a frenar la pandèmia”.

“Altres comunitats autònomes estan donant aquestes dades. Creiem que és una informació d’interés per a l’Ajuntament conéixer els casos sense dades personals que pogueren afectar la llei de protecció de dades”, han ressaltat.

D’altra banda, la portaveu del PP ha instat al primer edil a sol·licitar a la Generalitat que s’incrementen “les ajudes als autònoms i les pimes, totes vinculades al manteniment de l’activitat i les ocupacions” enfront de les conseqüències econòmiques de la pandèmia del coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − cinc =