25n
25N
25N

El PP reclama a l'Ajuntament que "no deixe de prestar assistència a les més de 600 persones en assentaments"

El PP reclama a l'Ajuntament que "no deixe de prestar assistència a les més de 600 persones en assentaments"
21/06/2020 -

La regidora del PP a l’Ajuntament de València Marta Torrado ha demanat aquest diumenge al Govern municipal de Ribó i el PSPV que “no deixe de prestar assistència sociosanitària” a les “més de 600 persones” que “viuen hui dia en 34 assentaments dispersos per la ciutat”.

Torrado ha destacat que a partir d’aquest dilluns, una vegada finalitzat l’estat d’alarma, aquestes persones, entre les quals hi ha 188 menors, “deixaran de rebre l’assistència sociosanitària extraordinària que els està oferint l’Ajuntament després de l’esclat de la crisi sanitària del coronavirus”.

L’edil ‘popular’ ha assenyalat que els serveis socials municipals “estan saturats” i tindran “serioses” dificultats per a atendre l'”allau” de sol·licituds que rebran, i “no sols per a tramitar l’Ingrés Mínim Vital, sinó també per a la tramitació de l’allau de peticions d’ajudes socials de tota mena que s’esperen, tal com el mateix alcalde ha reconegut aquesta setmana en una compareixença pública”.

Torrado ha insistit en “es busquen alternatives” per a “donar respostes a les persones que viuen en els 34 assentaments que hi ha a la ciutat de València en condicions inhumanes sense tindre una atenció per part del seu Ajuntament i que només ara amb la COVID-19 els ha arribat”.

“No tenen en molts casos ni llum ni aigua, i amb tot just condicions higièniques que amb la crisi sanitària la seua situació s’ha deteriorat més”, ha explicat el PP en un comunicat.

“NO MÉS Pegats”

Torrado ha demanat que es realitzen actuacions “definitives” i “no més pegats” per a buscar un lloc “digne” per a aquestes famílies que “viuen en precari” i que “han eixit a la llum amb la crisi de la COVID-19 amb el pla d’atenció que ha mobilitzat fins a l’Exèrcit per a portar-los una cosa tan bàsica com l’aigua potable”.

Segons ha explicat el PP, el Govern municipal, en resposta a Torrado “ha reconegut que són més de 610 les persones que viuen en els 34 assentaments que hi ha a la ciutat sense que des del Govern de Ribó i del PSPV s’hagen pres mesures per a buscar alternatives i solucions a la seua situació”.

“Creu Roja i algunes ONG estan atenent aquestes persones, però des de l’Ajuntament no s’estan buscant llocs on poder reallotjar a totes aquestes persones, moltes amb menors al seu càrrec”, ha denunciat l’edil ‘popular’.

PLA DE REALLOTJAMENT

Torrado han demanat al Govern municipal que pose un marxa un pla per a donar resposta a la situació d’aquestes persones, reallotjant-les en habitatges socials on tinguen els serveis bàsics i “no continuar posant pegats una situació que ha anat en augment a la ciutat de València”.

“El Govern de Ribó i del PSPV no pot mirar cap a un altre costat. Però, mentre això ocorre a la ciutat, els centres de Serveis Socials de l’Ajuntament van tancar les seues portes quan va començar la crisi de la COVID-19, és a dir, fa 77 dies, i segueixen sense obrir. Només existeix atenció a través d’internet o telefònicament, que generalment no agafa ningú”, ha criticat Torrado.

La regidora del PP ha assenyalat que “just els usuaris de Serveis Socials són persones que no tenen ni internet a les seues cases, on moltes vegades no tenen ni llum ni aigua, i tenen dificultats per a disposar un telèfon, la qual cosa els dificulta la connexió telemàtica”.

Per barris, ha detallat el PP, és el de la Creu Coberta el que té més assentaments, quatre en concret, en els quals viuen un total de 118 persones, i el barri de la Punta, amb huit assentaments, amb un total de 224 persones, en un dels quals viuen 116 persones. Li segueixen els barris de Malilla, amb 4 assentaments amb un total de 65 persones, i Vara de Quart, amb un assentament on conviuen 29 persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + set =