25n
25N
25N

El PP proposa un 'Pla Fènix' per a "rellançar" l'economia a València amb rebaixes fiscals i més ajudes

El PP proposa un 'Pla Fènix' per a "rellançar" l'economia a València amb rebaixes fiscals i més ajudes
31/03/2020 -

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de València ha proposat aquest dimarts el desenvolupament i aplicació en aquesta ciutat d’un ‘Pla Fènix’ per a “rellançar” la seua economia amb la posada en marxa de rebaixes fiscals de més de 72 milions d’euros i l’augment de les ajudes davant la crisi sanitària generada pel coronavirus i els seus efectes econòmics.

Els ‘populars’ han considerat que el consistori hauria de posar en marxa “ja” aquesta proposta, que inclou més d’una desena d’iniciatives i que “beneficia de manera directa a les famílies” i, “fonamentalment, al sector econòmic de la ciutat, el que genera ocupació”. El PP ha remés aquesta jornada la petició al govern municipal, conformat per Compromís i PSPV, ha ressaltat en un comunicat.

Així mateix, ha subratllat que la rebaixa fiscal de 72 milions d’euros que planteja “beneficia a totes les famílies i, especialment, a autònoms, empreses, comerços i hostaleria”. “Són mesures que pot posar en marxa l’Ajuntament i que hauran de realitzar-se com més prompte millor perquè puguen tramitar-se ja”, atés que “els terminis de les modificacions d’impost i taxes són llargs”, ha exposat la portaveu ‘popular’ en el consistori, María José Catalá.

El seu grup municipal ha elaborat el pla que proposa “després de parlar amb tots els sectors a la ciutat de València afectats per la crisi sanitària”, amb “greus conseqüències econòmiques”. El PP ha ressaltat que les seues iniciatives, “que van ser rebutjades en el ple de l’Ajuntament de la setmana passada, van acompanyades d’una memòria econòmica que és conforme amb el pressupost municipal” i que té en compte el “manteniment de les ocupacions”.

Catalá ha manifestat que l’actual “no és moment d’apujar impostos sinó de buscar mesures i bonificacions que mitiguen la crisi econòmica que ja estem vivint per la Covid-19”. “El Govern municipal no pot mirar cap a un altre costat i ha de ser l’administració més pròxima al ciutadà. Per això, hem de mitigar al màxim els efectes de la crisi amb mesures fiscals que reduïsquen pagaments als qui no estan tenint ingressos com a autònoms, pimes, hostaleria i el sector comercial”, ha dit.

“PRESSUPOST DE GUERRA”

El PP ha demanat a l’executiu local que convoque “amb urgència una Comissió d’Hisenda per a començar a estudiar aquestes mesures fiscals” i per a “elaborar un pressupost de guerra, ja que l’aprovat a l’octubre ara no ens serveix”. “Celebrar quantes comissions d’Hisenda facen falta on es plantegen totes les mesures i poder aprovar-les totes en un ple extraordinari”, ha reclamat el grup ‘popular’.

María José Catalá ha subratllat “la urgència” de posar en marxa les mesures que planteja el seu grup, així com “les aprovades ja perquè els afectats per la crisi puguen començar com més prompte millor a beneficiar-se d’aquestes”. “Si arriba tard la seua posada en marxa, es perdrà l’efecte positiu que té com a objectiu mantenir els llocs de treball en els comerços, empreses i hostalers”, ha agregat l’edil.

Les mesures fiscals i el ‘Pla Fènix’ que proposa el PP contemplen aspectes com “paralitzar la pujada de taxes i impostos de 2020”, així com “mesures d’ajudes i subvencions a sectors” econòmics de la ciutat. Igualment, preveu mesures socials com garantir la gratuïtat de l’educació infantil per a famílies que han vist alterada la seua situació socioeconòmica per la crisi de la Covid-19, ampliar les beques menjador, garantir la gratuïtat de l’educació infantil de 0 a 3 anys per al curs 2020-2021.

Amb aquestes últimes iniciatives es demana també buscar refugi a dones maltractades, mantenir el contacte amb la població major, fer seguiment de famílies desfavorides, entre altres aprovades ja en el ple del consistori del passat dijous.

AUGMENTAR EL TELETREBALL

Així mateix, Catalá ha proposat que s’augmente la capacitat de teletreball a l’Ajuntament amb la finalitat d'”aprofitar la situació actual per a desbloquejar la tramitació de llicències urbanístiques i d’activitats”.

“Una gran quantitat de treball municipal és de caràcter burocràtic que es podria agilitar aquests dies per a arribar millor preparats al final d’aquesta pandèmia i impulsar l’economia. Hem d’avançar-nos, com estan fent altres ciutats, i tindre la ciutat preparada per a aconseguir la seua reactivació econòmica i la de l’ocupació”, ha declarat sobre aquest tema.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − quatre =