25n
25N
25N

El PP de València demana a Puig que reconsidere el "tancament encobert de l'oci nocturn" i elimine les restriccions

Denúncia que el Govern de Ribó i PSOE recapten més de 11,3 milions d’euros a hostalers i oci quan estaven tancats

El PP de València demana a Puig que reconsidere el "tancament encobert de l'oci nocturn" i elimine les restriccions
11/06/2021 -

El PP ha denunciat que mentre la majoria de bars, restaurants i locals d’oci estaven tancats i sense facturar un sol euro en el primer trimestre de 2021 l’Ajuntament els va recaptar per impostos i taxes municipals més d’11,3 milions d’euros, segons les dades facilitades per Hisenda.

La regidora del Grup Municipal Popular, Paula Llobet, s’ha reunit aquest matí amb president de FOTUR, Víctor Pérez, i membres de la Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana. Durant la reunió, els ha traslladat el suport del PP a aquest sector greument afectat per les restriccions de la pandèmia. “Des del PP de València exigim a Puig que reconsidere el tancament encobert d’aquest sector i elimine les restriccions d’una vegada. Els locals poden obrir en més horari complint totes les mesures de seguretat. A més d’aquesta manera s’evitarien els problemes del botelló”, ha afirmat Llobet.

El Grup Municipal Popular ha advertit que des del nostre grup “hem presentat nombroses mocions i iniciatives per a bonificar i fins i tot eliminar impostos a tots aquells hostalers i locals d’oci que estaven tancats i sense cap ingrés per la crisi del COVID-19. Però sempre hem trobat la resposta negativa del Govern de Ribó i PSOE que han optat per donar unes ajudes que són insuficient i que no han arribat a tots”.

Llobet ha assenyalat que encara són a temps de rectificar i des del PP proposem una baixada generalitzada d’impostos i taxes municipals per a l’any vinent 2022. “Són a temps i poder així compensar totes les pèrdues que la majoria de sectors estan patint per la crisi del COVID-19. La resposta va ser al contrari, ja que van mantindre una pujada d’impostos i taxes en 2020, que va suposar 30 milions més en l’acanada fiscal de Ribó i que s’ha mantingut en 2021”, va afegir Llobet.

El PP també insisteix a sol·licitar una millora dels horaris per a l’oci nocturn. La regidora del PP de l’Ajuntament de València, Paula Llobet, ha afirmat que les noves mesures sanitàries “són un tancament encobert del sector de l’oci nocturn, ja que Puig no els deixa marge de temps per a treballar en haver de tancar a les 2 de la matinada.”

En aquest sentit, ha afegit que el marge d’afluència de les persones a aquesta mena de locals serà curt perquè l’hostaleria i restauració té com a horari de tancament la 1 de la matinada i els locals d’oci les dues, “sent molt curt l’espai de temps en el qual podran treballar”, ha valorat Llobet.

Per a Llobet “després de l’esforç realitzat pels empresaris valencians i sent una de les zones d’Europa amb l’índex més baix de contagis, s’hauria de donar més marge de temps per a poder treballar segons la seua llicència d’obertura en les mateixes condicions que l’hostaleria”, afegint “ha sigut un dels sectors més castigats durant la pandèmia, obligant-los a tancar durant mesos i ara necessiten poder tornar a treballar complint totes les mesures de seguretat. El seu tancament encobert no es justifica.”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =