25n
25N
25N

El PP demana crear un fons de la Seguretat Social per a no col·lapsar als Ajuntaments amb la gestió de l'IMV

El PP demana crear un fons de la Seguretat Social per a no col·lapsar als Ajuntaments amb la gestió de l'IMV
10/06/2020 -

El Grup Municipal Popular presentarà una moció al pròxim ple de l’Ajuntament de València del 25 de juny per a crear un nou fons que permeta a aquelles Entitats Locals que assumisquen la gestió de l’Ingrés Mínim Vital (IMV), a través de convenis amb l’Institut Nacional de la Seguretat Social, atendre aquesta gestió de “manera adequada i sense posar en risc la tramitació de les ajudes socials ja existents”.

Sobre aquest tema, la regidora Marta Torrado ha destacat que “sense aqueixos fons addicionals, serà inviable per a les Entitats Locals menors puguen gestionar aquesta nova prestació estatal i, per tant, serà inviable la signatura d’aquests convenis de col·laboració”.

Així mateix, en la Moció del PP es demana instar el Govern Central perquè “flexibilitze la Regla de Despesa i resta de regles contingudes en la Llei orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera perquè tots els Ajuntaments puguen disposar del 100% del romanent de tresoreria generat l’any 2019 per a implementar aquells serveis, ajudes i mesures extraordinàries que permeten actuar contra els negatius efectes sanitaris, socials i econòmics derivats de la pandèmia de la COVID-19”.

Així mateix, ha advertit, després de conéixer-se que l’esborrany del conveni de col·laboració entre l’INSS i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) delega el tràmit burocràtic d’aquesta mesura en els consistoris sense cap partida econòmica, la regidora popular, que “els ajuntaments poden veure col·lapsats els seus Serveis Socials si no reforcen per a atendre la càrrega addicional que suposarà la tramitació de l’Ingrés Mínim Vital”.

Els Centres Municipals de Serveis Socials, ha informat Torrado, han obert hui les seues portes “sota mínims, amb cita prèvia i amb milers d’assumptes per resoldre a causa dels quasi tres mesos que han romàs tancats per l’estat d’alarma”.

MÉS RECURSOS

Per això, ha recalcat que “no se’ls pot encarregar més treball si el Govern no dóna més recursos per a reforçar plantilles i més recursos econòmics” i ha recordat que els ajuntaments ja es van veure obligats a assumir la tramitació de les ajudes de la dependència sense que la Generalitat els incrementara els recursos econòmics.

“I ara hauran de fer front a la gestió de l’Ingrés Mínim Vital en una situació límit provocada per l’alta demanda d’atenció social per la pandèmia del coronavirus”, ha retret.

Per això, ha aclarit que el PP “està a favor de la creació d’aquest Ingrés, però demanem que es dote als Ajuntaments de recursos econòmics perquè les persones i famílies que el necessiten no hagen d’esperar durant llargs mesos al fet que se’ls tramite la seua petició”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 18 =