25n
25N
25N

El Grup Municipal Popular de València demanarà que la Policia Local siga considerada com a professió de risc

Catalá: “És just i necessari que la Policia Local tinga aquesta consideració que sí que tenen altres cossos policials. La Policia Local està en primera línia en la lluita contra el Covid-19, a peu de carrer, i ha de tindre reconegudes més i millors prestacions”

El Grup Municipal Popular de València demanarà que la Policia Local siga considerada com a professió de risc
31/10/2020 -

La portaveu del PP, María José Catalá, i la diputada nacional i portaveu de la Comissió d’Interior del Congrés dels Diputats, Ana Vázquez, es van reunir ahir amb representants dels sindicats de la Policia Local, del CSIF i del Sindicat de Policies i Bombers (SPPBL) per a abordar la situació del Cos.

Catalá ha anunciat que el Grup Municipal Popular demanarà a l’Ajuntament de València que la Policia Local siga considerada com a professió de risc: “Estan en primera línia de la lluita contra la pandèmia, els agents són al carrer garantint que es compleixen les noves restriccions i han de tindre la mateixa classificació que altres cossos policials, amb més i millors prestacions”.

En aquest sentit, cal assenyalar que sí que es produeix el reconeixement com a professió de risc, podran tindre prestacions per incapacitat permanent derivada d’un accident laboral, per defunció o per supervivència en acte de servei com tenen els agents de la Policia Nacional o de la Guàrdia Civil.

La diputada Ana Vázquez ha recordat que “mancar del concepte de perillositat o penúria, com sí que tenen els policies nacionals o els guàrdies civils, suposa que un agent local cobre una pensió del 55 per cent en cas d’accident o defunció”.

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València i la diputada nacional han assenyalat que durant la reunió els representants dels treballadors ens han manifestat la manca de material de protecció: “Estan fent un esforç immens per a fer complir les noves restriccions i en moments molt complicats com aquest cap de setmana que és Halloween i tots els agents redoblen esforços per a garantir que es complisquen les normes i lluitar contra el botellot. Per això, tornem a exigir que tinguen les màscares i resta de material de protecció suficient per a exercir el seu treball amb total seguretat”, han exigit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =