25n
25N
25N

El PP de València reclama incloure a la Policia Local com a servei essencial de risc davant la Covid-19

El PP de València reclama incloure a la Policia Local com a servei essencial de risc davant la Covid-19
17/04/2020 -

El Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de València ha defensat aquest divendres que s’incloga a la Policia Local com a servei essencial amb exposició de risc a la Covid-19 i que s’efectuen test ràpids als agents.

El regidor del PP Santiago Ballester ha presentat una moció en aquest sentit. Demana que s’incloga a la Policia Local com a servei essencial amb exposició de risc, tal com es determina en el “procediment d’actuació per als serveis de prevenció de riscos laborals enfront de l’exposició al SARS-Cov-2” de 8 d’abril de 2020, emés pel Ministeri de Sanitat, ha precisat en un comunicat.

Ballester ha explicat que, segons el procediment marcat pel Ministeri de Sanitat, són les empreses les que han de determinar si els treballs o serveis que presten estan sotmesos a una exposició de risc.

En aquest cas, ha assenyalat l’edil ‘popular’, “l’Ajuntament de València és el que hauria de donar aquesta consideració de risc al servei que donen els professionals de la Policia Local, perquè en el seu treball estan en continu contacte amb els ciutadans, i en moltes ocasions, han de fer labors d’assistència social amb persones que pateixen la Covid-19”.

A més, la Policia Local de València, “dins dels serveis essencials estipulats per l’Ajuntament, està desenvolupant una labor molt important per a controlar que la ciutadania complisca amb les obligacions que impliquen l’RD 463/2020 que regula l’estat d’alarma”, ha destacat el regidor.

MASCARETES I EPI

Els ‘populars’ reclamen en la moció que es dote a tots els membres de la Policia Local de la “màxima protecció, com poden ser mascaretes FFP2 i d’equips de protecció homologats”.

“Els nostres agents han de realitzar la seua activitat laboral dins d’uns paràmetres de seguretat quant a riscos laborals. És per això, que hem de dotar-los de la màxima protecció al nostre abast”, ha defensat el PP.

TEST RÀPIDS I PCR

Així mateix, en la seua moció, el regidor del PP proposarà a la comissió de Protecció Ciutadana que es realitzen els test ràpids de COVID-19 per a tots els Agents de Policia Local de València cada vegada que finalitzen el període de set dies de servei, dins dels seus 14 dies de marge preventiu. També demana que es realitzen els test PCR per al personal amb símptomes detectats.

Igualment, sol·licitarà que es dote a tots els agents de la Policia Local de València de la quantitat necessària de mascaretes FFP2 i altre material EPI homologat, per a la seua protecció enfront de qualsevol contagi per COVID-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − deu =