25n
25N
25N

El PP demana que València exonere de despeses funeràries municipals a famílies de morts per Covid-19

El PP demana que València exonere de despeses funeràries municipals a famílies de morts per Covid-19
21/04/2020 -

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha demanat aquest dimarts que el consistori exonere de les despeses funeràries municipals a les famílies de morts per la Covid-19, segons ha informat aquest grup municipal en un comunicat.

“Creiem que és un gest cap a les famílies de les víctimes que pateixen un doble dolor, el de la pèrdua del seu ser estimat i el del fet de no poder acomiadar-se d’ell en condicions normals. Un dolor indescriptible”, ha manifestat sobre aquest tema Catalá.

Així mateix, des del PP han indicat que “moltes de les famílies no compten amb assegurances i han de fer-se càrrec de les despeses funeràries municipals, una càrrega econòmica important a la qual han de fer front enmig del xoc emocional”.

En aquesta línia, la responsable ‘popular’ ha anunciat que exigirà a l’Ajuntament de València que exonere als familiars de víctimes de la Covid-19 del pagament de la taxa per prestació de serveis funeraris municipals de cementeris i que duga a terme la devolució de la mateixa en cas d’haver-se pagat ja.

El grup municipal del PP ha assenyalat que “en aquests moments, per l’adjudicació o concessió de nínxols individuals la tarifa oscil·la entre els 158 i els 950 euros, mentre que els preus són molt més elevats en el cas de panteons”. Sobre aquest tema, ha agregat que “a més de per aqueix servei, les persones han de pagar també per les sepultures o pels serveis d’inhumació o incineració la tarifa de la qual és de 262 euros”.

“L’Ajuntament ha d’ajudar a totes les famílies de la ciutat però especialment als qui han patit la pèrdua d’un ser estimat per culpa d’aquesta pandèmia”, ha insistit María José Catalá.

D’altra banda, el grup municipal ‘popular’ sol·licitarà que el pròxim ple del consistori s’inicie amb tres minuts de silenci “en senyal de respecte, memòria i duel per les víctimes” de la Covid-19. El PP ha apuntat que vol, “una vegada més”, traslladar el seu “condol a totes les famílies i amics dels morts i remarcar, de nou, l’enorme esforç que estan realitzant el personal sanitari per a salvar vides”.

“No ens volem oblidar de cap treballador públic, però volem recordar el gran esforç que estan realitzant els treballadors municipals en els cementeris”, ha afegit aquest grup municipal.

“SOLUCIÓ PER Als SEPELIS”

Així mateix, la regidora ‘popular’ María José Ferrer San Segundo ha realitzat una sèrie de preguntes al govern municipal, conformat per Compromís i PSPV, “per a reclamar una solució per als sepelis” durant l’estat d’alarma decretat per la crisi sanitària del coronavirus.

Referent a això, Ferrer San Segundo ha apuntat que “la limitació a tres persones per a assistir als enterraments està provocant ja molta commoció i efectes traumàtics en les desgraciadament nombroses famílies que s’estan veient afectades en aquests moments per la mort d’una persona pròxima”. L’edil ha considerat que això “pot afectar la seua salut, entesa en el sentit ampli de benestar definit per l’OMS, que comprén també la psicològica”.

Per això, la representant del PP ha proposat a l’Ajuntament de València que realitze una consulta al Govern d’Espanya per a poder modificar aquest criteri amb la finalitat que “tots els familiars més directes estiguen presents fora del cementeri o crematori al principi i final de l’acte fúnebre en número superior a tres”.

“HUMANITZACIÓ DELS ACTES FÚNEBRES”

No obstant això, precisa que això es faça “respectant les distàncies de seguretat i mesures de protecció” i “alternant-se durant el transcurs del comiat final, de manera que, encara no coincidint més de tres alhora dins del recinte, puguen ser substituïts durant el seu desenvolupament fins per altres tres familiars pròxims”.

María José Ferrer San Segundo pregunteu també a l’executiu local si “té previst l’Ajuntament de València augmentar els serveis funeraris amb una dotació especial de personal per a permetre una major humanització dels actes fúnebres”, destinar “més duració a cadascun d’ells” o possibilitar que “puga ser substituït el personal municipal en cas de contagi o quarantena”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 7 =