25n
25N
25N

El PP assegura que el nou frau en l'EMT "confirma el desastre de la gestió de Grezzi i el seu gerent"

Catalá demana a l’Ajuntament una auditoria de seguretat informàtica que evite “més bretxes digitals” i el cessament de l’edil i l’alt càrrec

El PP assegura que el nou frau en l'EMT "confirma el desastre de la gestió de Grezzi i el seu gerent"
19/02/2020 -

La portaveu del grup ‘popular’ a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha assegurat aquest dimecres que el nou frau detectat en l’Empresa Municipal de Transports “confirma” el “desastre” de la gestió de l’edil de Mobilitat Sostenible i president de l’entitat, Giuseppe Grezzi, i el gerent, Josep Enric Garcia Alemany, i ha assegurat que “continuar deixant la direcció de l’EMT a les seues mans és una autèntica temeritat que posa en risc els diners de tots els valencians”.

Catalá s’ha pronunciat en aquests termes en un comunicat després de conéixer-se que l’EMT de València va portar l’any passat al jutjat la suplantació de la identitat d’un dels seus treballadors per part d’una persona per a cobrar una nòmina del mes de setembre. Aquest fet es va produir en el mateix mes en què es va produir el frau de quatre milions d’euros en l’empresa, que investiga el Jutjat d’Instrucció número 18 de València.

El mes passat de setembre una persona es va fer passar per un treballador de l’EMT per a canviar el compte bancari en la qual rebia la nòmina. Davant aqueixa petició, el responsable del departament “es va saltar, de manera puntual, els mecanismes de control de canvi de compte bancari”, que consisteixen en el fet que qualsevol modificació s’ha de realitzar a través de la intranet de l’empresa.

Aquesta persona va admetre el seu error i va reposar la quantitat defraudada, que ascendia a uns 3.000 euros. En tractar-se d’un “error humà”, segons assenyalen des de l’EMT, es van adoptar mesures “a escala interna” i l’empresa “va reforçar” el control a l’hora de realitzar un canvi de compte bancari per als empleats.

Per al PP, aquesta situació “posa evidència que aquesta empresa pública té seriosos problemes de seguretat que estan posant en risc els diners de tots els valencians”, per la qual cosa ha demanat de nou que l’alcalde, Joan Ribó, destituïsca el regidor de Mobilitat i al gerent, “perquè continuar deixant en mans d’aquestes persones la direcció de l’EMT és una autèntica temeritat”.

Així mateix, ha demandat també que l’Ajuntament “faça immediatament una auditoria de seguretat informàtica que garantisca que no ens trobarem amb més bretxes digitals per les quals no s’escapen els diners públics”.

“CONSEQÜÈNCIES NEGATIVES”

“La mala gestió de Grezzi i el gerent no sols ha provocat que ens estafen quatre milions d’euros, sinó que a més està tenint conseqüències negatives en el funcionament diari de l’empresa, amb els treballadors i sindicats enfrontats a la direcció per les seues mentides per a justificar-se i mantindre‘s en els seus llocs, i amb un servei públic amb retards continus en les línies i amb una remodelació i retallades de línies que no ha sigut consensuada ni amb els usuaris, ni amb els veïns i comerciants”, ha criticat.

Catalá ha afirmat que “el PSPV no pot continuar amagant-se davant el desastre de l’EMT“, i li ha exigit “que demane ja la destitució de Grezzi i el gerent sense esperar a les conclusions del paperot de comissió de treball, perquè les evidències de les seues responsabilitats en la falta de protocols de seguretat són demolidores”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 5 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus