25n
25N
25N

El PP proposa un pla per a "desembossar" el "col·lapse" de llicències aprofitant l'aturada per la Covid-19

El PP proposa un pla per a "desembossar" el "col·lapse" de llicències aprofitant l'aturada per la Covid-19
03/04/2020 -

El PP a l’Ajuntament de València ha proposat aquest divendres impulsar un pla per a “desembossar” el “col·lapse” del servei de llicències d’activitat i d’urbanisme en el consistori “aprofitant l’obligada aturada de l’activitat” per la crisi sanitària del coronavirus i l’estat d’alarma decretat arran d’aquesta, segons ha informat aquest grup municipal en un comunicat.

Els ‘populars’, que han presentat aquesta proposta a l’equip de govern local que conformen Compromís i PSPV, han indicat que “més de 4.000 expedients estan pendents de resolució” i han apuntat que uns altres “han continuat arribant aquests dies de manera telemàtica”.

Així, el PP planteja “que s’impulse un pla de teletreball en aquest departament perquè es puguen resoldre expedients” i demana que per a això s’habilite per a “els treballadors i funcionaris d’aquests departaments la possibilitat de connectar-se al teletreball” i d’aquesta manera “anar resolent expedients”.

Igualment, aquest grup municipal ha sol·licitat que “es reunisca, de manera telemàtica, la comissió de Patrimoni, formada per tècnics, per a tramitar tots els expedients pendents”. El PP ha comentat que aquesta comissió “la formen funcionaris de l’Ajuntament” i ha assenyalat que “el seu tràmit és necessari per a moltes llicències pendents d’executar-se”.

Els ‘populars’ han considerat que amb la seua proposta “es pot estar en les millors condicions per a quan es reprenga al complet l’activitat econòmica” i així “poder posar en marxa inversions que estaven parades pel col·lapse burocràtic i continuar generant ocupació”.

“Algunes d’elles igual s’han frenat per la situació en la qual ens trobem però hem d’aconseguir que aquelles que estiguen disposades a seguir avant no troben fre en els tràmits burocràtics de l’administració”, ha exposat la portaveu del PP en el consistori, María José Catalá.

La responsable ‘popular’ ha manifestat que l'”aturada decretada pel Govern” amb l’estat d’alarma enfront de la Covid-19, “que continuarà afectant el sector econòmic, hauria de servir a l’administració per a poder posar-se al dia, especialment, en serveis que pel volum d’activitat i falta de personal estaven embossats” com “el de llicències d’activitat i d’obres”.

COL·LEGIS PROFESSIONALS

María José Catalá ha destacat que ha mantingut contactes “amb els diferents col·legis professionals per a explicar-los aquesta iniciativa, que té com a objectiu posar-se al dia de llicències d’activitat i d’obres perquè una vegada finalitze l’estat d’alarma després de la crisi sanitària qualsevol inversió que vulga arribar a València, i que fomente l’ocupació, perda el mínim temps en tràmits burocràtics amb l’administració”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × un =