25n
25N
25N

El PP denuncia que "només s'han construït quatre habitatges públics en cinc anys": "És un fracàs rotund"

El PP denuncia que "només s'han construït quatre habitatges públics en cinc anys": "És un fracàs rotund"
22/11/2020 -

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha denunciat el “fracàs rotund” de les polítiques de construcció d’habitatges de protecció públiques i la posada en disposició de pisos amb lloguers assequibles per part del govern de Ribó i el PSPV.

Al seu parer, això “queda patent en els resultats dels diferents plans i programes posats en marxa per part de l’Ajuntament, dels quals es desprén, com a dada més escandalosa i contradictori en relació amb l’etiqueta social que Ribó ha posat als seus governs en el consistori, que tan sols s’han entregat en cinc anys quatre habitatges públics”, ha assenyalat el PP en un comunicat.

Catalá ha criticat que del pla estratègic de l’Habitatge 2018-2023, que executat per AUMSA i que té programada la construcció de 327 habitatges pública, “només han entregat les claus de quatre habitatges socials, en la zona de Tapinería”.

En aquest sentit, ha lamentat que des que es va aprovar el Pla Estratègic d’Habitatge per a la Ciutat de València 2018-2023 “no s’ha reunit ni una sola vegada la Mesa de seguiment del pla, que a més no es va constituir fins a desembre de 2019”.

D’altra banda, ha denunciat que del programa de compra d’habitatges buits de l’Ajuntament per a lloguers socials, dotat amb un milió d’euros, “tan sols s’han adquirit dos habitatges”. “Amb més de 57.000 habitatges buits que hi ha a València, només aconsegueixen adquirir dos habitatges per a reformar-les i posar-les a disposició amb lloguers socials”, ha criticat.

HABITATGES AMB LLOGUER “ASSEQUIBLE”

“El fracàs de les polítiques d’habitatge social de Ribó i el PSPV queda també palés és la incapacitat demostrada per a adjudicar la totalitat del pressupost del programa municipal de reforma i lloguer d’habitatges buits”, ha ressaltat Catalá.

Així, ha precisat que, “quan ja ha finalitzat el termini per a presentar sol·licituds en el programa ‘Reviure’, queden per adjudicar 160.000 euros dels 500.000 pressupostats i només s’ha adherit al mateix 17 propietaris d’habitatges, que rebran una ajuda per a reformar de 20.000 euros”.

“D’aquests 17 habitatges, tres d’elles eixiran amb unes llogues de 640 euros al mes, una quantitat per a res assequible per a les persones i famílies amb dificultats econòmiques que necessiten urgentment un habitatge”, ha criticat.

La dirigent ‘popular’ ha advertit que la promoció d’habitatges de protecció pública “s’afona a València per la falta d’incentius, amb tan sols dues peticions de llicències en 2020”. Per això, ha insistit que les construccions o rehabilitacions d’habitatge públic, tant les de caràcter social com les de protecció oficial, dins de les diferents unitats d’execució de sòl urbanitzable que hi ha a la ciutat, “haurien de ser una prioritat per a l’Ajuntament”.

“En un moment com l’actual, de paralització de l’activitat econòmica per la crisi sanitària, la construcció d’aquests habitatges assequibles és fonamental per a donar resposta a la necessitats socials de la ciutat i per a incentivar la creació d’ocupació”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 17 =