El PP alerta que Ribó "continua alié" a la situació del comerç i restauració "sense un pla de recuperació"

Guardar

ayuntamiento-valencia
ayuntamiento-valencia

La regidora del PP a l'Ajuntament de València Paula Llobet ha alertat que el comerç i la restauració de la ciutat "es lloga" i ha denunciat que el Govern de Ribó "continua alié a la situació sense un pla integral que ajude a la seua recuperació".

Així s'ha manifestat l'edil 'popular' després de visitar zones comercials i de restauració de la ciutat de València, ha explicat el PP en un comunicat. Llobet ha detectat "més de mig centenar de locals tancats i amb cartells per llogar d'aquests últims mesos".

"La situació és molt crítica amb molts locals ja tancats i zones comercials per llogar sense que per part del Govern de Ribó i el PSPV s'haja posat en marxa cap pla integral per a reactivar el comerç i l'hostaleria de la ciutat", ha alertat.

En aquest sentit, ha precisat que "només 1.600 locals rebran ajudes municipals d'un total de més de 35.000 que hi ha a la ciutat" i ha criticat que "es deixa fora al 92% dels sol·licitants d'aquestes". "Les ajudes de 1.000 euros per a la restauració que arribaran només a uns pocs es queden igualment molt curtes", ha afegit.

"El comerç i l'hostaleria de València s'enfronten en els pròxims mesos a una situació d'incertesa molt preocupant, després d'haver tingut els seus negocis tancats més de tres mesos i haver de suportar caigudes de la facturació en molts casos de més del 50%", ha indicat Llobet.

Així, la representant 'popular' ha assegurat que el sector hostaler de la ciutat "s'està ja plantejant un tancament després del desastre de la temporada d'estiu, amb una reducció de l'ocupació a la meitat i amb preus que no cobreixen ni les despeses, i unes expectatives molt negatives per a la tardor per les restriccions a la mobilitat amb Espanya imposades per molts països europeus".

"LA SAGNIA D'EMPRESES TANCADES CONTINUARÀ ELS PRÒXIMS MESOS"

Sobre aquest tema, ha assenyalat que el Govern municipal de Ribó i el PSPV "no pot continuar alié davant una realitat econòmica molt dura que requereix un pla integral extraordinari d'ajudes, baixades d'impostos i campanyes de promoció, dins i fora de la ciutat, que incentiven el consum en el comerç de proximitat i que atraguen de nou el turisme i la celebració de congressos a València". "Si no som capaços d'actuar ja, la sagnia d'empreses tancades i ocupacions destruïdes continuarà durant els pròxims mesos", ha agregat.

"Les empreses del sector comercial i de serveis i els autònoms representen el 85% de l'economia local a València", ha destacat. És per això que l'edil del PP ha reclamat que l'Ajuntament "porte avant per a l'any vinent 2021 una revolució fiscal que comporte una baixada generalitzada d'impostos i taxes municipals com l'IBI, la taxa de clavegueram, l'impost de tracció mecànica i l'IAE".

Llobet ha remarcat en aquesta línia que el grup popular va proposar en la Comissió de Reconstrucció un paquet de mesures fiscals que incloïa bonificar en un 50% de la quota de l'IBI per a aquells immobles destinats a l'activitat econòmica que garantisquen el manteniment d'ocupació. Els comerços beneficiats amb aquesta mesura serien 33.588, un total de 7.396 oficines, 480 d'oci/hostaleria i 83 negocis d'espectacles, la qual cosa suposa 26 milions d'euros per als beneficiaris, ha precisat.

Així mateix, el PP proposava també reduir al mínim permés per la llei el coeficient per a calcular la taxa de circulació de vehicles comercials. Per això, es demanava adoptar les mesures necessàries per a reduir el coeficient aplicable a la quota de la tarifa de l'Impost de Vehicles de tracció mecànica, al mínim establit en la llei d'hisendes locals, per a aquells vehicles que estiguen vinculats a alguna activitat econòmica. Aquesta mesura beneficiaria a 57.691 vehicles en la seua majoria autònoms, la qual cosa suposaria ajudes per 3,2 milions d'euros.

Igualment, ha insistit Llobet, el pla Fenix que va impulsar el PP incloïa bonificacions del 25% de l'IAE a les empreses afectades pel tancament de l'activitat perquè no són empreses de serveis essencials i suposava un estalvi per a les empreses de més de 6,5 milions d'euros i beneficiava a més de 7.000 empreses, que "són les que més ocupació generen perquè facturen més d'un milió d'euros".

Destacats