25n
25N
25N

PP demana que València seguisca a altres grans ciutats per a abaixar impostos a afectats per la crisi de la Covid

PP demana que València seguisca a altres grans ciutats per a abaixar impostos a afectats per la crisi de la Covid
14/04/2020 -

El PP a l’Ajuntament de València ha demanat a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que seguisca l'”exemple” d’altres grans ciutats espanyoles per a abaixar i bonificar impostos als afectats per la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Així ho ha indicat, en un comunicat, la portaveu d’aquest grup municipal en el consistori, María José Catalá, que ha sol·licitat al primer edil que actue com altres grans capitals, entre elles Madrid, i “comence ja a abaixar i bonificar impostos i taxes municipals” per a pal·liar els efectes econòmics de la crisi sanitària del coronavirus.

“L’administració més pròxima als ciutadans no pot cobrar-los i damunt més a les persones, empreses i autònoms que pateixen està crisis. La majoria d’ells no estan percebent ingressos en haver de tancar més d’un mes la seua activitat o han vist reduïts al mínim els ingressos”, ha subratllat la responsable ‘popular’.

Catalá ha indicat a l’alcalde de València, que aquest dimarts es reuneix amb els responsables municipals de les principals ciutats d’Espanya, que “si Madrid ha reduït impostos per valor de 63 milions d’euros, València té capacitat per a fer-ho”.

La portaveu del PP ha assenyalat que aqueixa “és la fórmula més ràpida i eficient per a fer costat a l’economia de la ciutat, perquè quan isquem del confinament puga remuntar la situació al més prompte possible”.

“És una ajuda directa ja per a autònoms, pimes, hostalers i comerciants sense haver d’esperar llargs processos de resolució d’ajudes que poden arribar tard i que per les convocatòries municipals només arribaran a uns pocs”, ha agregat.

Així mateix, María José Catalá ha demanat a Joan Ribó que s’alie amb la resta de ciutats per a reclamar a l’Estat que els ajuntaments puguen destinar “tot el superàvit municipal a mesures per a pal·liar aquesta crisi sanitària i econòmica”. Igualment, ha instat al primer edil a exigir “d’una manera diligent ja al Govern d’Espanya els més de 7,2 milions que ens deu de l’IVA”.

D’altra banda, la representant del PP ha ressaltat les mesures que el seu grup va plantejar en el ple ordinari del mes de març a l’Ajuntament de València que van ser rebutjades pel govern local, conformat per Compromís i PSPV, i ha censurat que “en un mes l’única a mesura” d’aquest executiu “ha sigut llançar ajudes però amb un pressupost que no deixa de ser simbòlic de 4,5 milions d’euros”.

Els ‘populars’ plantegen “paralitzar la pujada de taxes i impostos de 2020, que suposa a cada família pagar 152 euros més de mitjana, però amb especial incidència en comerços, hostalers, autònoms i pimes”. “No sembla lògic que en aquests moments, amb moltes famílies afectades per Ertes, negocis tancats fa un mes i sense ingressos, el seu ajuntament en lloc de mitigar els efectes aposte per continuar apujant impostos i taxes”.

“A QUASI NINGÚ”

El grup municipal del PP ha agregat que prop de 14.000 autònoms i pimes ja han presentat la seua sol·licitud d’ajudes a la convocatòria municipal per a pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19 i ha considerat que “amb la partida de tot just 4,5 milions d’euros destinada per l’Ajuntament no s’arribarà a quasi ningú”.

En aquesta línia, el PP ha assenyalat que a la ciutat hi ha 55.000 autònoms i ha afirmat que per això insta que “la partida tinga suficient crèdit perquè tots els demandants que complisquen els requisits obtinguen l’ajuda d’entre 3.000 i 5.000 euros”. “Ara només la tindran els primers a sol·licitar-la fins a esgotar la partida, és a dir, a penes 800”.

María José Catalá ha demanat que s’òbriga ja el termini per a sol·licitar les ajudes els comerciants i que “s’amplie la partida de 800.000 euros, ja que amb ella eixiran a poc més de 20 euros cada comerç”.

Així mateix, el PP ha insistit en les seues propostes de paralitzar la pujada d’impostos i taxes per a 2020, dur a terme bonificacions del 50 per cent al sector econòmic afectat per la crisi i reduir al mínim la taxa als vehicles comercials aturats pel confinament.

En aquesta línia, el grup municipal ‘popular’ ha considerat “necessari ampliar el termini del pagament de l’IBI fins a juliol” i als afectats per la crisi que ho sol·liciten puguen pagar-ho fins a final d’any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + nou =