25n
25N
25N

El PP assenyala que l'Ajuntament començarà el dijous a cobrar l'IBI a més del 75% dels contribuents

Catalá diu que en l’actual crisi sanitària “és molt necessari” revocar “la pujada d’impostos i taxes generalitzada per a 2020”

El PP assenyala que l'Ajuntament començarà el dijous a cobrar l'IBI a més del 75% dels contribuents
28/04/2020 -

La portaveu del grup municipal ‘popular’ a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha assenyalat aquest dimarts que el consistori començarà el dijous a cobrar l’Impost de Béns immobles (IBI) a més del 75 per cent dels contribuents “després que es negara” el govern local, conformat per Compromís i PSPV, “a ajornar aquest tribut al mes de juliol tal com proposàvem en el PP”.

Catalá ha considerat que en l’actual crisi sanitària “és molt necessari” revocar “la pujada d’impostos i taxes generalitzada per a 2020” i ha censurat que a partir del dijous es cobren “281.945 rebuts de la contribució urbana a totes aquelles persones físiques o jurídiques que el tinguen domiciliat”.

La responsable ‘popular’ ha indicat que això suposa “un greuge comparatiu amb aquells contribuents que no ho tenen domiciliat, menys del 25 per cent –89.768–, i als quals se’ls ajorna el pagament voluntari fins al 10 de juliol”.

María José Catalá ha assenyalat que la proposta llançada per l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, “abans del ple del mes de març sobre l’ajornament del pagament de l’IBI amagava un xicotet parany que discrimina a més del 75 per cent de contribuents”.

La portaveu del PP ha comentat que l’executiu local va aprovar “una pujada generalitzada de l’IBI del 3 per cent que en el cas de comerços i el sector de l’hostaleria pot arribar al 10 per cent d’increment, a més d’increments en la taxa de l’aigua, imposats de circulació i per ocupació per taules i cadires”.

Catalá ha lamentat que el govern municipal “es negara a ajornar el pagament de l’IBI fins al 10 de juliol a la majoria de veïns i entitats que tenen el rebut domiciliat tal com ha sol·licitat el grup ‘popular’ en diverses iniciatives i mocions al ple i a les comissions informatives”.

“La situació de crisi sanitària obliga l’Ajuntament a adoptar mesures extraordinàries per a pal·liar els seus efectes negatius en l’activitat econòmica de la ciutat”, ha insistit la representant del PP, que ha criticat que el govern local, “una vegada més”, no ha estat “a altura de la ciutadania de la tercera capital d’Espanya”. Ha censurat que” vaja a mantenir una pujada d’impostos i taxes que restarà competitivitat a València quan superem l’estat d’alarma”.

“CONFUSIÓ I DISCRIMINACIÓ”

Així mateix, ha exposat que “moltes de les mesures” que està adoptant l’executiu municipal, “en lloc d’ajudar a suportar menys càrrega fiscal de l’Ajuntament, estan generant confusió i discriminació entre els contribuents valencians”.

“La prova d’aquesta discriminació i confusió és que només s’ha deixat ajornar el pagament de l’IBI a menys del 25 per cent dels contribuents. Aquells que decidien eliminar la domiciliació bancària del rebut se’ls ha penalitzat amb la perduda de la bonificació del 2 per cent”, ha declarat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =