25n
25N
25N

El PP proposa activar "com més prompte millor" a València un pla turístic amb mesures de suport al sector

El PP proposa activar "com més prompte millor" a València un pla turístic amb mesures de suport al sector
30/03/2020 -

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de València ha proposat aquest dilluns activar “com més prompte millor” a la ciutat un pla turístic amb mesures de suport a aquest sector després d’haver “perdut dues de les campanyes més importants de l’any, les Falles i la Setmana Santa” a conseqüència de la crisi sanitària generada pel coronavirus i l’estat d’alarma decretat per aquesta circumstància.

Els ‘populars’, que han destacat que a aquesta situació se suma “la incertesa de l’estiu”, han reclamat la convocatòria de la comissió municipal d’Hisenda, per ser la que aborden els temes en matèria turística.

La portaveu del PP a l’Ajuntament de la capital valenciana, María José Catalá, ha assenyalat, en un comunicat, que el turístic és “un dels sectors més importants” d’aquesta ciutat i ha ressaltat que està “parat des que es decrete l’estat d’alarma a Espanya” per la Covid-19. “Ara no sols ha perdut la campanya de Falles sinó que ja es dóna per perduda la Setmana Santa i Pasqua”, ha insistit.

En aquest context, Catalá ha manifestat que des del consistori s’ha d'”activar ja un pla específic que tinga com a principal objectiu el manteniment dels centenars d’ocupacions que depenen d’aquest sector” i ha defensat que aquest deixe a València “en la millor posició quan s’active la campanya d’estiu”.

“Igual que el PP va proposar, i així ho van aprovar tots els grups fa dues setmanes, dissenyar ja una campanya d’impuls del turisme quan finalitze la crisi sanitària, també han de buscar-se ja altres mesures i dotar d’una partida d’ajudes vinculades al manteniment de les ocupacions”, ha plantejat.

La responsable ‘popular’ ha assegurat que “aquesta campanya, en la qual ja hauria d’estar treballant l’Ajuntament de València, és molt important” per a poder ser “els millor preparats per a quan s’acabe el confinament de la població i puga reactivar-se l’activitat no sols a Espanya sinó a tot el món”.

El PP ha recordat que la setmana passada va proposar una rebaixa de l’IBI per a tots els locals comercials i d’hostaleria de la ciutat, així com paralitzar els impostos i taxes municipals previstes per a 2020 amb “especial incidència d’increments en els sectors comercials i turístics de la ciutat”. No obstant això, ha lamentat que aquesta iniciativa no fóra acceptada pel govern local.

Els ‘populars’ han considerat que “aquestes mesures hagueren ajudat econòmicament al sector” del turisme, “igual que la petició de suspendre la taxa de terrasses per ocupació de la via pública”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + cinc =